#bendgate2019. Ce problemă au noile telefoane din seria Pixel 4 de la Google

#bendgate2019. Ce problemă au noile telefoane din seria Pixel 4 de la Google
Publicat: 06/11/2019, 15:43
Actualizat: 08/01/2020, 21:56

Printr-un scandal similar, numit atunci „Bendgate”, a trecut compania Apple în 2014, imediat după lansarea seriei de smartphone-uri iPhone 6. Primele telefoane ieșite din fabrică puteau fi îndoite ușor, cu forța mâinilor. Compania a rezolvat ulterior problema.

Faptul că smartphone-urile Pixel 4 nu sunt solide a fost descoperit pe canalul JerryRigEverything de pe YouTube. Această problemă, mare, se adaugă la altele destul de serioase descoperite până acum la noile telefoane Google de către cei care le-au folosit. Dispozitivele pot fi deblocate, prin intermediul sistemului de recunoaștere facială, de către utilizatori chiar dacă au ochii închiși, iar display-urile de pe multe unități au probleme de calitate.

Testele arată că modelul mai mare, Pixel XL, se îndoaie ușor în zonele de pe cadru unde se găsesc liniile antenelor. La fel ca Apple, Google poate rezolva problema în perioada următoare.

Linia Pixel de telefoane a fost lansată în urmă cu trei ani. Aceste dispozitive rulează un sistem de operare Android pur, fiind concepute și actualizate direct de către Google. Mulți clienți apreciază smartphone-urile Pixel pentru interfața curată, din care lipsesc aplicațiile terțe preinstalate de alți producători pe dispozitivele lor.