Când vor fi repornite două secții ale combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea

Când vor fi repornite două secții ale combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea
Publicat: 16/11/2012, 14:07
Actualizat: 25/03/2019, 22:12

Alte două secții ale combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea vor fi repornite vineri, astfel că aproximativ 1.200 de salariați au de lucru prin repornirea producției în proporție de 30 la sută, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit liderului sindical interimar Corneliu Cernev, la secțiile polieteri și sinteze organice se fac ultimele probe, iar producția va fi reluată în cel mai scurt timp, după ce, la începutul lunii octombrie, a fost repornită secția electroliză cu membrană și s-a început producția la secția de propenoxid

„Acum suntem în probe pentru a porni secțiile de polieteri și sinteze organice, astfel, începând de azi (n.r. – vineri), aproximativ 1.200 de oameni sunt efectiv la lucru la combinat, ei sunt direct implicați la secțiile respective și personal CTC, auxiliar-transport de la aprovizionare care reiau și ei treptat activitatea prin repornirea producției”, a declarat liderul sindical Corneliu Cernev.

Potrivit sursei citate, prin repornirea celor patru secții capacitatea de producție în combinat este de 30 la sută.

„Practic, prin repornirea celor patru secții, suntem la 30 la sută din capacitatea de producție în stare de funcționare. Așteptăm acum ca guvernanții să-și mențină restul de promisiuni, oamenii sunt cât de cât mulțumiți după ce au luat salariile pe luna septembrie, cei șase greviști ai foamei au renunțat la această formă de protest și toată lumea așteaptă la sfârșitul acestei luni banii pe octombrie și banii pentru capitalul întreg de la lucru”, a mai declarat Corneliu Cernev.

Joi, angajații de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au primit salariile restante pentru luna septembrie, iar cei șase greviști ai foamei au renunțat la această formă extremă de protest.

Angajații Oltchim au decis, miercuri, să suspende protestele după ce au fost anunțați că restanțele salariale pentru luna septembrie le vor fi achitate joi.

Aproximativ 300 de salariați ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în fața pavilionului administrativ, cerând ca premierul Victor Ponta să vină să le explice de ce Guvernul nu și-a onorat promisiunile.

Ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, anunța miercuri, la începutul ședinței de guvern, că restanța salarială aferentă lunii septembrie pentru angajații Oltchim va fi achitată începând de joi, iar restanțele pe octombrie vor fi plătite la finele lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie.

Angajații Oltchim au protestat timp de mai multe zile și la sfârșitul lunii august, după oprirea producției combinatului, din cauza unor datorii de peste 500 de milioane de euro. Oamenii cereau să le fie achitate salariile restante, dar și fonduri pentru reluarea producției. La un moment dat, pe parcursul protestelor, mai mulți salariați au intrat în greva foamei. Muncitorii au renunțat la proteste după ce au primit asigurări că vor primi salariile restante pe lunile iulie și august, precum și bonurile de masă aferente, dar și după ce au fost anunțați că va fi repornită producția.

Producția la combinatul Oltchim a fost reluată, la începutul lunii octombrie, la instalația de electroliză cu membrană, reprezentanții companiei spunând atunci că urmează să fie repusă în funcțiune și electroliza cu catoni de mercur.

În 2 noiembrie, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, afirma că deocamdată funcționează 25-30 la sută din combinatul Oltchim, adică lucrează aproximativ 800 de muncitori dintr-un total de circa 2.600, urmând ca în săptămânile viitoare să se ajungă la o capacitate de 60 la sută.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eșuat, întrucât Dan Diaconescu, care a câștigat licitația pentru pachetul de acțiuni deținut de stat, nu a plătit suma de 45 milioane euro pentru titluri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii