• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Câte miliarde de dolari au atras Facebook și acționarii companiei în prima vânzare de acțiuni după listare

Câte miliarde de dolari au atras Facebook și acționarii companiei în prima vânzare de acțiuni după listare
Facebook și acționarii companiei au atras 3,85 miliarde de dolari prin primul plasament de acțiuni de la listarea rețelei de socializare în luna mai a anului trecut, transmite Bloomberg.

Facebook și acționarii companiei au atras 3,85 miliarde de dolari prin primul plasament de acțiuni de la listarea rețelei de socializare în luna mai a anului trecut, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
Facebook a vândut 70 milioane de acțiuni la un preț de 55,05 dolari pe unitate, potrivit unui comunicat al companiei.

Aproximativ 27 milioane de acțiuni au fost scoase pe piață de companie, iar Mark Zuckerberg, fondator și CEO al Facebook, a vândut 41,35 milioane de titluri, pentru 2,27 miliarde de dolari.
Zuckerberg va utiliza cea mai mare parte a fondurilor pentru plata unor taxe generate de exercitarea unor opțiuni pe piața de capital.

Facebook a fost inclusă în componența indicelui Standard & Poor’s 500 al bursei de la New York după finalul ședinței de vineri, decizie care va crește cererea pentru acțiunile companiei.

Rețeaua de socializare a precizat că va folosi fondurile atrase prin vânzarea de acțiuni pentru finanțarea capitalului de lucru și alte chestiuni interne.
Acțiunile Facebook au închis vineri la New York în stagnare, la prețul de 55,05 dolari. Titlurile companiei au crescut de peste două ori în acest an, după o evoluție volatilă în 2012.
 

Inchide