Câți bani a strâns CNADNR din roviniete, anul trecut

Câți bani a strâns CNADNR din roviniete, anul trecut
CNADNR a strâns, în 2013, 260 de milioane de euro numai din roviniete, anunță televiziunile de știri. 250 de milioane de euro au venit din taxele propriu-zise, iar 10 milioane, din amenzile plătite de șoferii prinși fără roviniete.

Comparativ, în 2012, CNADNR a avut încasări de ”doar” 200 de milioane de euro, în 2011, de 185 de milioane, iar în 2010, de 160 de milioane de euro. Sursa citată notează că, dacă toți banii proveniți din roviniete ar fi folosiți la construcția de autostrăzi, în 2013 s-ar fi putut construi 52 de kilometri de autostradă.

Totuși, în România, jumătate dintre drumuri sunt pietruite sau din pământ, conform statisticilor INS, iar ministrul transporturilor, Dan Șova, a declarat că nu știe numărul de kilometri de autostradă care vor fi inaugurați anul acesta. Potrivit unor calcule, ar fi vorba de numai 40 de kilometri, notează sursa.

Dacă banii din roviniete nu se duc în construcția de drumuri noi, aceștia ajung în întreținerea șoselelor deja existente. Potrivit lui Șova, ar fi nevoie de nu mai puțin de 880 de milioane de euro pentru ca toate denivelările și gropile de pe drumurile din România să dispară.

Inchide