Ce gust are ”Evianul românesc”, apa minerală cu aur

Redactor:
Mihai Schiau
Ce gust are ”Evianul românesc”, apa minerală cu aur
Trei oameni de afaceri din Timișoara au deschis o fabrică de apă de lux destinată exportului și unităților HoReCa de pe piața locală. Aflată în localitatea Ocna de Fier din județul Caraș-Severin, fabrica reprezintă obiectul unei investiții de cinci milioane de euro. Aceasta a început să producă în luna iunie marca Aur''A și are o capacitate de 2 milioane de sticle pe lună, potrivit informațiilor trimise de reprezentanții companiei. Aproximativ 80% din producție este destinată exportului, iar compania a încheiat până în prezent contracte de distribuție pentru Germania, Cehia, Slovacia, Belgia, Austria, dar și pentru mai multe țări din Asia, printre care și China. În România, apa va ajunge la distribuitori din zona HoReCa.

Aur”a Mineral Water, compania care deține fabrica, are trei acționari – Horațiu Rada, Eleodor Coptil și Mihai Petrăchioiu. Horațiu Rada a intrat în afaceri în anul 1997, când a înființat firma Cons Electrificarea Instal, cu domeniu de activitate în construcțiile civile, care a trecut ulterior și la realizarea branșamentelor și a construcțiilor de rețele electrice. Alături de partenerul și asociatul Eleodor Coptil au extins domeniul serviciilor și au trecut și la lucrări de infrastructură, suprastructură și hidroizolații. Cons Electrificarea Instal are o cifra de afaceri anuală de 5 -7 milioane de euro. Horațiu Rada a fost în 2006 președinte al Federației Patronale din Energie, iar în 2004 a înființat Asociația Patronală din domeniul energetic din zona de vest – Energobanat. Mihai Petrăchioiu are afaceri în domeniul turistic, în cel al serviciilor medicale și de producție a lifturilor, iar de aproape 20 de ani este manager regional al producătorului de apă minerală Rio Bucovina.

Cei trei oameni de afaceri au hotărât să investească în acest domeniu când Horațiu Rada a primit o ofertă pentru cumpărarea unei fabrici de apă, dar a constatat că tehnologia de producție și condițiile de îmbuteliere erau desprinse, parcă, din Evul Mediu, iar prețul cerut era mult prea mare. „Din toată această poveste a rămas doar ideea că o investiție în domeniu poate fi de foarte bun augur. Mi-am dat seama că un business în domeniu e o oportunitate, dar am știut că e nevoie de altceva, ceva corect și serios, calitativ și care să aducă o noutate într-un domeniu aproape saturat”, spune Horațiu Rada.

După trei ani de căutări prin Munții Banatului, după discuții cu localnici, geologi, pasionați de natură și după cercetări prin văi, păduri și peșteri, au luat legătura cu profesorul Gheorghe Rogobete și cu Constantin Gruescu, un geolog pasionat de Munții Banatului, cel care are un muzeu particular de minerale estetice, singurul din Romania, potrivit informatiilor trimise de companie.  Împreună cu cei doi au localizat mai multe izvoare care au intrat într-un proces de analiză, iar în final, Ursoanea a fost izvorul câștigător, după mai multe serii de analize realizate în laboratoare specializate din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, București, dar și din Germania.

Citește în continuare pe bm.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide