Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în 2021. Ludovic Orban a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în 2021. Ludovic Orban a făcut anunțul
Piețele agroalimentare de tip hală, precum Obor, se vor închide. Orban: Acolo parcă e zona Zoster / Mediafax Foto

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat vineri, 30 octombrie, că în bugetul pentru 2021 nu vor fi prevăzute mărirea taxelor și cea a impozitelor.

Ludovic Orban făcut trimitere și la acuzațiile venite din partea partidelor de stânga care au susținut că guvernul nu face public bugetul pe anul următor întrucât ar include prevederi referitoare la creșterea taxelor și a impozitelor.

Orban, despre taxe și impozite

„Nu vom crește taxe și impozite. Văd lansate în ultimele năzdrăvănii fără susținere. Noi susținem cota unică de impozitare. O creștere de taxe și impozite ar fi împotriva obiectivului fundamental al guvernului, de a relansa economia. Nu poți pune bariere fiscale”, a declarat Ludovic Orban într-o conferință de presă.

De asemenea, premierul a mai anunțat faptul că programul PNL prevede lansarea unui „sistem întreg de susținere a investițiilor private”. Ludovic Orban declara joi că obiectivul Guvernului este adoptarea bugetului de stat și a legii bugetului asigurărilor sociale de stat până la data de 31 decembrie.

Ludovic Orban a vorbit și despre rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii noiembrie, dar şi de câţi bani ar mai fi nevoie pentru sistemul medical.

“La ora actuală, analizăm solicitările fiecărui ordonator principal de credite pe domeniul sănătăţii va fi o creştere cu siguranţă. De altfel, noi am şi făcut o reaşezare în domeniul sănătăţii printr-o realocare a unor fonduri în valoare de 570 de milioane. Va exista o creştere, nu vă pot comunica cifra cu care va creşte bugetul, dar va creşte bugetul sănătăţii, atât pentru programe, cât şi pentru cheltuielile provocate de pandemie, cât şi pentru alte categorii de cheltuieli. Vor creşte un pic cheltuielile pe investiţii, atât pe Ministerul Transporturilor, cât şi pe Ministerul Dezvoltării”, a precizat Ludovic Orban.

Florin Cîțu: „Nu creștem taxele!”

Și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, declara în urmă cu câteva zile că taxele nu se vor majora până la sfârșitul anului și nici în primele luni ale lui 2021. Acesta susținea că majorarea nu este necesară deoarece are deja soluții de finanțare a cheltuielilor de care România are nevoie în această perioadă.

„Nu creştem taxele. Am spus: nu vom creşte taxele în această perioadă şi nici în viitor. Nu este un moment pentru a creşte taxele. Noi credem într-o economie liberală, cu impozite mici, puţine, dar pe care le plăteşte toată lumea. Trebuie să aveţi încredere! Din poziţia de ministru al Finanţelor vă spun că nu vor creşte taxele nici până la finalul acestui an, nici anul următor. Avem deja soluţii de finanţare pentru acest an şi sunt pregătite soluţii de finanţare pentru anul viitor pentru a finanţa toate cheltuielile de care avem nevoie în această perioadă dificilă”, a afirmat ministrul într-un videoclip distribuit pe Facebook.

 

 

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
S​tandard&Poor’s păstrează ratingul României, dar perspectiva nu este pozitivă. Cîțu: „Victorie! Am reușit imposibilul!”
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Cristina Ich, postură provocatoare pe internet! ”A uitat” complet de lenjeria intimă / FOTO
Inchide