Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa, inaugurată în România. Investiția, de zeci de milioane de euro

Redactor:
Ionut Jifcu
Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa, inaugurată în România. Investiția,  de zeci de milioane de euro
Cea mai mare fabrică de cabluri de fibră optică din Europa, inaugurată în România. Investiția, de zeci de milioane de euro

Nouă unitate inaugurată marți la Slatina face parte din seria investițiilor Grupului Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică și electrice, în valoare de 250 de milioane de euro pe o perioadă de trei ani, la nivel global. Cu o capacitate anuală de producție de peste 8 milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fabrica din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip și utilizează cele mai avansate tehnologii industriale și know-how, oferindu-i capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi rețele de telecomunicații de mare viteză.

„În calitate de lider mondial în această industrie, suntem ferm angajați să susținem nevoile guvernelor și operatorilor de telecomunicații pentru dezvoltarea de noi rețele de bandă largă, continuând să investim în capacitățile de fibră optică și cabluri, precum și în noile tehnologii și know-how”, a afirmat Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

În ultimii cinci ani, Prysmian a investit aproape 60 de milioane de euro în România pentru a dezvolta noi capacități la fabrica din Slatina, punând bazele care vor permite țării să devină un centru european de excelență și inovare pentru cablurile optice, precum și un centru tehnologic de vârf pentru cabluri de înaltă și medie tensiune de transmitere a energiei electrice.

Noua fabrica de la Slatina se întinde pe o suprafață de aproximativ 28.000 metri pătrați, are un design modular, care poate fi ușor extins în cazul în care ar mai fi nevoie. Aceasta este amplasată în interiorul noului parc industrial Slatina Milcov, din a cărui suprafață disponibilă aproape 40% a fost achiziționată de Prysmian în 2015.

Construcția fabricii a început în octombrie 2015 și a durat 11 luni, iar producția urmează să înceapă în iunie 2017.

La Slatina, aproape 1.000 de angajați Prysmian produc cabluri optice și electrice, 80% din produse fiind exportate în întreaga lume.

„Suntem interesați să facem din Slatina un centru major de excelență pentru industria de cabluri optice și cablaje pentru domeniul energetic, iar inaugurarea celei de-a doua fabrici în această locație reconfirmă angajamentul nostru, în timp ce parteneriatul solid cu autoritățile locale și naționale oferă perspective și mai bune pentru viitoarele investiții. Există două componente deosebite cu care ne mândrim: echipa cu înaltă calificare și echipamentele de ultimă generație. De aceea, produsele Prysmian din Slatina au o valoare adăugată semnificativă”, a concluzionat Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
LOVITURĂ uriaşă pentru şoferi! O nouă TAXĂ pentru conducătorii auto din România. Iată pentru ce!
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Țara care a interzis blugii mulați. Bărbații cu părul lung sunt considerați „dușmani ai poporului”
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Cătălin Scărlătescu a făcut SCANDAL la Chefi la Cuțite. Ce l-a enervat peste măsură: ‘Facem...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide