Cea mai proastă săptămână pentru Warren Buffett. A pierdut două miliarde de dolari în două zile

Redactor:
Silviu Bănilă
Cea mai proastă săptămână pentru Warren Buffett. A pierdut două miliarde de dolari în două zile
Magnatul Warren Buffett a pierdut două miliarde de dolari în doar două zile, după ce IBM și Coca-Cola s-au confruntat cu probleme financiare în cel mai recent trimestru. Acțiunile IBM s-au depreciat cu 7%, în timp ce ale Coca-Cola au pierdut 6% din valoare.
Coca-Cola reprezintă una din cele mai importante investiții ale lui Buffett. Potrivit money.cnn.com, magnatul deține 400 milioane de acțiuni Coca-Cola și fiul său, Howard, se află în board-ul companiei. Luni, Buffett a pierdut 1,3 miliarde dolari pe fondul deprecierii acțiunilor IBM. 
 
IBM încearcă să își restructureze operațiunile, după ce a înregistrat rezultate financiare dezamăgitoare. Acțiunile IBM au scăzut cu 7%. În 2014, acestea s-au depreciat cu aproape 13% și Buffett deține 70 milioane de acțiuni în cadrul companiei.
 
Buffett a pierdut mulți bani în acest an. Investiția sa în Tesco s-a dovedit neinspirată, iar acțiunile lanțului britanic de supermarketuri au scăzut cu 47%. Totuși, Buffett are parte și de vești bune. Acțiunile Berkshire au crescut în acest an cu 17%.
 
În timp ce IBM si Coca-Cola încearcă să revină pe linia de plutire, acțiunile Wells Fargo – cea mai importantă investiție a lui Buffett – au crescut cu 11% în 2014. În pofida cutremurelor din piețele financiare, Buffett nu ezită să facă noi investiții. „Cu cât vor scădea acțiunile, cu atât voi cumpăra mai multe”, a declarat miliardarul într-un interviu recent.

 

Inchide