Cel mai mare hotel din lume unde nu s-a cazat nimeni. În ce s-ar putea transforma colosul Prora, construit de naziști

Prora este cel mai mare hotel din lume. A fost construit cu mai bine de 70 de ani în urmă de naziști și niciun turist nu a apucat să se cazeze aici.

Prora este considerat a fi cel mai mare hotel din lume. Localnicii îl numesc „Colosul” pentru că are 10.000 de camere și se întinde pe o lungime de circa 4,8 kilometri.

La unitatea de cazare aflată pe insula germană Rugen nu a ajuns însă niciun turist, deși hotelul a fost proiectat, ca parte a programului nazist „Putere prin bucurie”, pentru a putea găzdui 20.000 de vizitatori și pentru a ajuta la propagarea propagandei naziste.

FOTO: Viral Nova

Hotelul a fost construit cu mai bine de 70 de ani în urmă la ordinul ului Adolf Hitler. Toatele marile companii de construcții și aproape 9.000 de muncitori au fost implicați în acest proiect între anii 1936 -1939. Odată cu Al Doilea Război Mondial, lucrările la Prora au fost oprite, iar muncitorii au fost trimiși în fabricile de armament, potrivit Viral Nova.

FOTO: Viral Nova

În timpul bombardamentelor Aliaților, mai mulți locuitori din Hamburg s-au refugiat la Prora. După război, hotelul a fost folosit ca avanpost militar, iar după unificare clădirea a fost abandonată.

FOTO: Viral Nova

După ani de dezbateri, autoritățile vor să trasforme colosul într-o stațiune de vacanță modernă. Cea mai mare parte a unității de cazare a fost cumpărată deja de investitori privați. În primăvara anului trecut, dezvoltatorii au început să renoveze camerele hotelului Prora. La ora actuală, patru dintre clădiri sunt în proces de renovare, iar a cincea este folosită deja ca hostel pentru tineret. 

Inchide