Cel mai mare patinoar din România va avea parte de o transformare spectaculoasă

Cel mai mare patinoar din România va avea parte de o transformare spectaculoasă
Publicat: 19/09/2014, 11:51
Actualizat: 30/01/2019, 18:54

Contractul a fost atribuit prin licitație publică organizată de Primăria Municipiului București la începutul lunii septembrie 2014, oferta depusă de UTI Grup-Astaldi clasându-se pe primul loc dintre cele trei oferte înscrise, au declarat reprezentanți ai companiei UTI pentru MEDIAFAX.

Proiectul, a cărui valoare estimată este de aproximativ 100 de milioane lei (circa 22 de milioane EUR) va fi realizat în 36 luni (24 luni pentru lucrările de proiectare și execuție și 12 luni pentru serviciile tehnice de operare și mentenanță post finalizare), și presupune dotarea și echipatărea la cele mai înalte standarde de caitate,

Contractul presupune demolarea construcțiilor existente, proiectarea și execuția unui nou complex multifuncțional destinat competițiilor sportive pe gheață și a altor activități culturale și de agrement.

Construcția va avea o suprafață totală de 22.600 metri pătrați și va avea o capacitate de 3.100 de locuri (dintre care 61 pentru persoane cu dizabilități) și peste 120 de locuri de parcare.

Din punct de vedere funcțional, clădirea va adăposti o arenă sportivă ultramodernă, destinată organizării competițiilor sportive pe gheață (patinaj artistic, patinaj viteză, hochei, curling) dar și a altor evenimente artistice de înalt nivel, o bază de antrenament destinată sportivilor, săli de evenimente si concerte, un patinoar adresat publicului amator, precum și un centru multifuncțional welness and spa, dotat cu săli de sport, bazine de înot, centru de escaladă, skate parc și zone comerciale.

„Designul arhitectural deosebit al clădirii îmbină funcționalitățile estetice cu cele practice. Construcția de formă trapezoidală, cu două laturi opuse egale va avea deschiderea către lac, pentru a beneficia din plin de peisajul natural al zonei. Corespondența între cele două zone funcționale ale complexului, arena și centrul welness and spa, se realizează prin intermediul unui atrium închis, care funcționează ca foaier pentru publicul spectator”, au completat reprezentanții UTI.

Un element de noutate arhitecturală pentru capitală îl reprezintă acoperișul clădirii, acoperit cu iarbă, accesibil publicului. Asemenea Operei din Oslo, acoperișul patinoarului Mihai Flamaropol va putea fi utilizat ca zonă de promenadă sau ca spațiu dedicat diverselor activități în aer liber, atât vara cât și iarna.

Pentru funcționarea complexului vor fi instalate sisteme și echipamente care vor asigura un consum optimizat de energie, în scopul reducerii costurilor și al emisiilor poluante.

Implementarea acestui proiect va contribui la creșterea potențialul turistic al capitalei, prin posibilitatea organizării de evenimente și competiții de talie internațională, precum și la creșterea calității vieții cetățenilor, care vor beneficia de unul dintre cele mai moderne centre sportive din Europa.

Patinoarul Mihai Flamaropol a fost închis în luna martie a anului trecut ca urmare a sistării furnizării utilităților, Ministerul Tineretului și Sportului luând această decizie după ce administratorul patinoarului de la acea dată, Federația Română de Hochei pe Gheață, a întârziat plățile și a acumulat restanțe la facturile către Enel și Apa Nova în sumă totală de 1,2 milioane de lei, ajunsă între timp la 1,5 milioane lei.

Ulterior, patinuarul a fost transferat din proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului în cea a Primăriei Capitalei, care a anunțat demolarea imobilului ridicat în 1952 și construirea unui complex care să cuprindă atât noul patinuar, cât și un bazin semi-olimpic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
47 de copii migranți au dispărut în Europa în fiecare zi începând cu anul 2021