Cel mai mare producător chinez de energie nucleară va realiza investiția în reactoarele nucleare 3 și 4 de la Cernavodă

Redactor:
Carol Dan
Cel mai mare producător chinez de energie nucleară va realiza investiția în reactoarele nucleare 3 și 4 de la Cernavodă
Producătorul de electricitate Nuclearelectrica (SNN) a selectat compania China General Nuclear PowerCorporation (CGN) pentru derularea investiției de 6,5 miliarde de euro a reactoarelor nucleare 3 și 4 ale centralei de la Cernavodă.

„Astăzi, 17 octombrie 2014, s-a semnat scrisoarea comună privind intenția de realizare a proiectului, conform acestei etape din procedura de selecție”, potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica transmis Bursei de Valori București.

China General Nuclear Power Corporation a fost singurul ofertant. Compania chineză va fi acționar majoritar în compania de proiect care va derula investiția de 6,5 miliarde de euro.

China General Nuclear Power Corporation a fost înființată în 1994 și este cel mai mare producător chinez de energie nucleară, având în operare 11 reactoare cu o capacitate instalată de 11.620 MW. Comparativ, capacitatea totală de producție a energiei a României este de circa 20.000 MW.

Statul deține, prin Departamentul pentru Energie, 81,3% din acțiunile Nuclearelectrica, iar Fondul Proprietatea controlează 9,7% din titluri. Nuclearelectrica acoperă aproximativ 18% din necesarul anual de electricitate al României.

Inchide