Cîțu vine cu vești bune: „Sunt date foarte bune care susţin o revenire în V a economiei” / Explicațiile ministrului de Finanțe

Redactor:
Alexandra Mortu
Cîțu vine cu vești bune: „Sunt date foarte bune care susţin o revenire în V a economiei” / Explicațiile ministrului de Finanțe
Cîțu vine cu vești bune: „Sunt date foarte bune care susţin o revenire în V a economiei” / Explicațiile ministrului de Finanțe / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, anunță că Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit pozitiv, cu 0,2 puncte procentuale, dinamica PIB în trimestrul II din 2020. Acesta punctează faptul că reprezintă date foarte bune, care „susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei din trimestrul III 2020”.

Florin Cîțu explică pe Facebook raportul INS și menționează care au fost domeniile care au avut contribuții pozitive la creșterea economică în trimestrul menționat.

Florin Cîțu vine cu vești bune: Strategia a funcționat!

„Astăzi INS a anunţat că deşi economia a fost în stare de urgenţă în aproape tot trimestrul II au existat contribuţii pozitive la creşterea economică din: construcţii – 0,3 puncte procentuale, IT – 0,6 puncte procentuale, administraţie publică – 0,3 puncte procentuale”, a anunțat ministrul de Finanțe într-o postare pe Facebook.

De asemenea, acesta a explicat și care a fost rolul investițiilor, precum cel al exporturilor externe în perioada în care România s-a aflat aproape tot timpul în stare de urgență.

„Sunt date foarte bune care susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei din trimestrul III 2020”

„Investiţiile au avut în perioada de criză o contribuţie pozitivă de 0,5 puncte procentuale (a fost revizuită de la 0,4 puncte procentuale) iniţial. Este evident că strategia de a canaliza cât mai multe resurse spre investiţii, 30 de miliarde lei în 9 luni şi cea mai mare sumă din ultimii 10 ani, a funcţionat.

În ceea ce priveşte exporturile nete, contribuţia negativă a fost redusă cu 0,4 puncte procentuale, ducând la un impact negativ mult mai mic pentru PIB. Sunt date foarte bune care susţin scenariul de bază cu o revenire în V a economiei din trimestrul III 2020”, a mai explicat Florin Cîțu.

INS a publicat vineri, 9 octombrie, un raport în care a revizuit la 11,9%, de la 12,3%, estimările privind contracţia Produsului Intern Brut (PIB) pe serie ajustată sezonier în trimestrul II din acest an, faţă de primul trimestru din 2020.

De asemenea, PIB-ul a înregistrat o scădere cu 10,3% în trimestrul II din 2020 pe seria brută şi cu 10,2% pe seria ajustată sezonier față de aceeași perioadă a anului trecut.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide