CONCEDIERI. Unul dintre cei mai mari producători auto din lume anunță reduceri masive de personal. 15.000 de oameni vor rămâne fără un loc de muncă

Redactor:
Gândul
CONCEDIERI. Unul dintre cei mai mari producători auto din lume anunță reduceri masive de personal. 15.000 de oameni vor rămâne fără un loc de muncă
CONCEDIERI. Unul dintre cei mai mari producători auto din lume anunță reduceri masive de personal. 15.000 de oameni vor rămâne fără un loc de muncă. Sursa foto: Shutterstock

Producătorul auto francez Renault ar urma să anunțe vineri concedierea a 15.000 de angajați la nivel mondial, ca parte a unui plan prin care compania își dorește să reducă din pierderile provocate de scăderea puternică a vânzărilor, ca urmare a pandemiei de COVID-19, a anunțat un reprezentant al sindicatului CFDT după o reuniune cu conducerea companiei.

Dintre cele 15.000 de locuri de muncă ce ar urma să fie restructurate de către Renault, 4.500 se află în Franța. Cu toate acestea, restructurările sunt în mare parte disponibilizări voluntare, informează site-ul agenției de presă Reuters.

„Au insistat să ne spună că totul va fi negociat”, a declarat reprezentantul CFDT, Franck Daout.

Acesta a adăugat că atât sindicatele din domeniu, cât și anumite instituții de stat din Franța vor fi implicate în viitoarele discuții referitoare la aceste concedieri.

Reprezentanții companiei Renault nu au comentat până în acest moment informațiile apărute în spațiul public cu privire la concedieri.

Renault plănuiește o reducere a costurilor de aproape 2 miliarde de euro

Producătorul auto francez, care este deținut în proporție de 15% de Guvernul francez, a anunțat recent că are în vedere un plan privind reducerea cu 2 miliarde de euro a costurilor, ca urmare a pierderilor înregistrate încă de anul trecut, înaintea pandemiei de COVID-19.

Guvernul francez a anunțat deja că nu va aproba un ajutor de stat în valoare de 5 miliarde de euro pentru Renault până când conducerea companiei și sindicatele nu vor ajunge la un acord în legătură cu angajații și fabricile Renault din Franța.

Recent, ministrul francez al Finanțelor, Bruno le Maire, a declarat că Renault ar putea să dispară dacă nu va primi curând ajutor pentru a face față crizei provocate de pandemia de COVID-19. La acel moment, oficialul a declarat că gigantul auto ar trebui să păstreze cât mai multe locuri de muncă în Franța, dar ar trebui să rămână, de asemenea, competitiv.

Inchide