• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Consiliul Concurenței suspectează licitații trucate la Transgaz

Consiliul Concurenței suspectează licitații trucate la Transgaz
Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile a 13 companii participante la unele proceduri de achiziție publică organizate de SNTGN Transgaz Mediaș în anul 2011.

Consiliul Concurenței a efectuat inspecțiile inopinate în cadrul unei investigații privind o posibilă înțelegere între întreprinderi de a participa cu oferte trucate, la zece licitații organizate de Transgaz Mediaș în anul 2011, potrivit Consiliului Concurenței. 

Valoarea totală a celor 10 contracte încheiate de către autoritatea contractantă cu companiile care au câștigat licitațiile este de aproximativ 8 milioane de euro.

Cele 13 companii investigate sunt: Inspet SA, Condmag SA, T.M.U.C.B. SA, Rominsta SRL, Moldocor SA, CIS GAZ SA, Armax SRL,  Armax GAZ SA, Pegamont S.A., Ecprod SA, Amarad SA, Posada MED SRL și Staza Invest SRL.

Legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii, decizii ale asociațiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenței, în special cele care privesc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitații sau la orice alte forme de concurs de oferte.

„În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile  implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, întreprinderile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor”, arată un comunicat de la Consiliul Concurenței.

×
Inchide