CREDITE: Brokerii au intermediat anul trecut cu 30% mai multe împrumuturi față de 2019

Redactor:
Madalina Prundea
CREDITE: Brokerii au intermediat anul trecut cu 30% mai multe împrumuturi față de 2019
Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit / Sursa foto: AVBS Credit

În 2020, românii au accesat prin brokerii de credite peste 13.000 de împrumuturi în valoare totală de peste 400 milioane de euro, în creştere cu aproape 30% faţă de anul 2019, potrivit datelor deţinute de brokerul AVBS Credit.

Creşterea raportată se datorează stării de incertitudine instalată treptat pe parcursul anului pandemic, dar şi datorită apetenţei românilor cu venituri medii de a investi în achiziţii personale şi sigure, care să le asigure un confort sporit pentru desfășurarea de acasă a activităților profesionale, școlare, familiale sau de socializare.

„Piaţa de brokeraj bancar se află pe un trend ascendent, înregistrându-se creşteri în valori de aproximativ 30%, iar printre investiţiile preferate de românii care au accesat un credit bancar în 2020 se regăsesc proprietăţile imobiliare, autoturismele, electrocasnicele mari şi obiectele de mobilier. Mulţi dintre românii care şi-au desfăşurat activitatea profesională de acasă au simţit nevoia să îşi reconfigureze spaţiul de locuit pentru a lucra sau pentru a le oferi un ambient adecvat copiilor”, declară Valentin Anghel, CEO & Founder, AVBS Credit.

Estimări pentru 2021: creștere de 50% a volumului de credite acordate

Românii sunt deschişi să acceseze credite bancare prin intermediul brokerilor de credite, iar pe parcursul primului an de pandemie, printre cele mai căutate și accesate credite bancare au fost: creditele ipotecare (80%), creditele de nevoi personale (14%), creditele Noua Casă (4%) și alte tipuri de credite (2%).

Astfel, valoarea medie a unui credit bancar accesat de un român prin intermediul unui broker de credite se situează la aproximativ 30.000 EURO, iar cea mai mare valoare înregistrată a unui credit bancar intermediat de AVBS Credit a fost de 255.000 EURO, pentru a investi într-o locuință, în Ilfov.

Printre cele mai populare oraşe de unde românii au accesat credite bancare se numără: București – orașul de frunte al clasamentului, Constanţa, Iași, Timișoara și altele.

Pentru anul în curs, AVBS Credit estimează o creştere de 50% a volumului de credite acordate.

Și Anca Bidian, CEO Kiwi Finance, invitata emisiunii GÂNDUL FINANCIAR, anunța recent o creștere a numărului de credite accesate de clienții brokerului de asigurare de aproape 30% și aprecia o continuare a creșterii creditelor ipotecare și a tranzacțiilor ipotecare în 2021 în România.

Pe baza datelor din piață, Anca Bidian estima că brokerii de credite au depășit anul trecut 20% din totatul creditelor ipotecare standard din România. În urmă cu șapte ani, cota era estimată la 5%.

În 2020 populația a accesat credite noi în valoare de 35,45 miliarde lei, respectiv o pondere de 42,3% din totalul împrumuturilor noi acordate în 2020 populației și companiilor de băncile din România, de 84 de miliade de lei, în ușoară creștere față de 2019, respectiv 83,24 miliarde lei, potrivit datelor Asociației Române a Băncilor (ARB).

Strategia pe care a adoptat-o brokerul bancar AVBS Credit în anul 2020 a fost bazată pe dialog, deschidere şi transparenţă cu oamenii care au decis să plece din bănci pentru a se alătura unei companii dinamice din domeniul brokerajului bancar şi pentru ca aceştia să îşi poată continua activitatea.

AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră A.R.B.C. (Asociația Română a Brokerilor de Credite).

 

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Iron Dome: Cum funcționează sistemul de apărare al Israelului. Florin Jipa: „O singură salvă trimite...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT... O mare personalitate
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide