Creditul pentru firme și populație a scăzut în octombrie cu 0,3%, la 230,1 miliarde de lei

Redactor:
Emil Popescu
Creditul pentru firme și populație a scăzut în octombrie cu 0,3%, la 230,1 miliarde de lei
Soldul creditului neguvernamental a scăzut în octombrie cu 0,3% față de septembrie, la 230,106 miliarde lei, diminuându-se atât împrumuturile în lei cât și cele în valută, potrivit datelor anunțate luni de Banca Națională a României (BNR)

Soldul creditului neguvernamental a scăzut în octombrie cu 0,3% față de septembrie, la 230,106 miliarde lei, diminuându-se atât împrumuturile în lei cât și cele în valută, potrivit datelor anunțate luni de Banca Națională a României (BNR), scrie Mediafax.

În termeni reali, reducerea soldului creditului neguvernamental a fost de 0,6%.

„Creditul în lei s-a diminuat cu 0,3% (-0,6% în termeni reali), în timp ce creditul în valută exprimat în lei s-a redus cu 0,3% (exprimat în euro, creditul în valută a scăzut cu 0,4%). La 31 octombrie 2012, creditul neguvernamental a înregistrat o creștere de 4,1% (-0,8% în termeni reali) față de 31 octombrie 2011, pe seama majorării cu 4,7% a componentei în lei (-0,2% în termeni reali) și cu 3,8% a componentei în valută exprimată în lei (exprimat în euro, creditul în valută s-a redus cu 1,1%), arată BNR, într-un comunicat.

Creditul guvernamental a scăzut în octombrie cu 0,8%, la 77,751 miliarde lei, față de septembrie, dar comparativ cu octombrie 2011 este mai mare cu 22,9%, sau 17% în termeni reali.

Depozitele rezidenților clienți neguvernamentali au crescut în octombrie cu 0,4% față de septembrie, până la 194,944 miliarde lei.

Depozitele în lei ale gospodăriilor populației au crescut cu 0,1%, la 74,996 miliarde lei. La 31 octombrie depozitele în lei ale gospodăriilor populației au înregistrat o creștere de 8,2% (3,1% în termeni reali) față de 31 octombrie 2011.

Depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare) s-au diminuat cu 0,8%, la 49,875 miliarde lei. La 31 octombrie 2012 depozitele în lei ale persoanelor juridice s-au redus cu 0,3% (-5% în termeni reali) față de 31 octombrie 2011.

Depozitele în valută ale rezidenților gospodării ale populației și persoane juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare), exprimate în lei, au crescut cu 1,6%, până la 70,072 miliarde lei (exprimate în euro, depozitele în valută s-au majorat cu 1,5%, la 15,448 miliarde euro). Comparativ cu aceeași lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenților exprimate în lei au crescut cu 16,2% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenților s-au majorat cu 10,8%); depozitele în valută ale gospodăriilor populației exprimate în lei au crescut cu 14,9% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populației au crescut cu 9,5%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice exprimate în lei s-au majorat cu 18,9% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenților persoane juridice au crescut cu 13,3%).

Masa monetară în sens larg a fost la sfârșitul lunii octombrie de 220,465 miliarde lei. Față de septembrie aceasta s-a diminuat cu 0,2% (-0,5% în termeni reali), iar în raport cu octombrie 2011 s-a majorat cu 6,2% (1,2% în termeni reali).

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Saraca… Salman Khan o OBLIGĂ pe Iulia Vântur să facă asta… Totul a fost dezvăluit...
Drama lui Leonard Doroftei! Fostul campion mondial rupe tăcerea. De ce a plecat, de fapt,...
Finalul dinastiei: Cuba înlătură de la conducere familia Castro după mai bine de 60 de...
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenarea graniţelor din zona balcanică
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
În Italia au fost descoperite 16 persoane cu super-imunitate la Covid-19. Explicațiile specialiștilor
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Putin s-a răzbunat CRUNT pe americani! Le-a arătat că nu glumește, lumea întreagă TREMURĂ
Care sunt primele lucruri pe care să le verifici la o mașină atunci când pleci...
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide