Cu cât au crescut afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete în primele zece luni

Cu cât au crescut afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete în primele zece luni
Publicat: 10/12/2013, 10:58
Actualizat: 20/03/2019, 20:44

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în primele zece luni cu 0,8% ca serie brută și cu 1,7% ca serie ajustată, iar cel al afacerilor pentru serviciile de piață prestate populației a scăzut cu 3,2%, respectiv 3,4%, potrivit datelor transmise de INS.

Evoluția pozitivă din comerțul auto s-a datorat creșterilor înregistrate de comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (11%). ScÇŽderi au înregistrat comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (-9,8%), activitÇŽțile de întreținere și reparare a autovehiculelor (-8,7%) și de comerțul cu autovehicule (-4,3%), scrie Mediafax.

În ceea ce privește activitatea de servicii de piață prestate populației, serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare au scăzut cu 19,9%, activitÇŽțile agențiilor turistice și tur-operatorilor cu 9% și activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative cu 5,9%. Creșteri s-au înregistrat la activitățile de spÇŽlare, curÇŽțare și vopsirea textilelor și blÇŽnurilor (+6,9%) și la activități ale hotelurilor și restaurantelor (+0,8%).

În octombrie, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor a urcat cu 4,6% ca serie brută și cu 4,2% ca serie ajustată, datorită creșterii înregistrate de comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+13,9%) și de comerțul cu autovehicule (+2,9%). ScÇŽderi au consemnat comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (-18,6%) și activitÇŽțile de întreținere și reparare a autovehiculelor (-15,1%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației s-a redus cu 5% ca serie brută și cu 4,8% ca serie ajustată.

Comparativ cu septembrie, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor s-a majorat cu 10,4% ca serie brută și cu 0,2% ca serie ajustată, în timp ce serviciile de piață prestate populației au scăzut cu 4,1% și, respectiv, 2%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase