• Publicat:
Financiar

Cuc: „Probabil săptămâna viitoare vom deschide tronsonul 3, Lugoj-Deva”

Cuc: „Probabil săptămâna viitoare vom deschide tronsonul 3, Lugoj-Deva”
Ministrul demis al transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat duminică, într-o conferință de presă, că este posibil ca în cursul săptămânii viitoare să deschidă Lotul 3 de autostradă Lugoj Deva, deși sunt și vor fi în continuare probleme în cazul acetuia.

„Probabil săptămâna viitoare, am discutat cu domnul Scarlat, vom deschide și tronsonul 3, Lugoj-Deva Lotul 3. Acolo era o problemă la cine a condiționat expertiza ca să putem da drumul la trafic la tablierele unui podeț unde practic va fi o intervenție de 2-3 zile, cred că e o problemă cum a fost așezat acel pod și riscă să fie anumite probleme la structură. Trebuie intervenit și vom deschide și acel lot, cu probleme, de altfel. Am să spun acest lucru până în ultima zi că pe acel lot vor fi probleme în exploatare”, a declarat ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc.

CNAIR a executat la jumătatea lunii septembrie garanția constructorului lotului 3 al autostrăzii, înainte de pronunțarea deciziei tribunalului prin care se suspenda executarea.

La finele lunii august ministrul Cuc a decis rezilierea contractului cu constructorul spaniol, după identificarea a 60 de neconformități, printre care cedări de terasament sau fisuri longitudinale și transversale. Compania de Autostrăzi a emis o factură de penalități pentru neremedierea unor conformități în timpii în care trebuiau să remedieze și pentru întârzierile din contract, în valoare de 73 de milioane de lei, iar valoarea garanției de bună execuție a contractului este de 58 de milioane de lei.

 

Inchide