• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

Cum a influențat banca centrală a Japoniei evoluția burselor europene

Cum a influențat banca centrală a Japoniei evoluția burselor europene
Bursele europene au deschis marți în urcare, revenind după două zile de declin, datorită percepției că banca centrală din Japonia va lua măsuri de stimulare a economiei, dar și în urma raportului privind PIB-ul Germaniei în trimestrul al doilea, care a crescut peste estimări.

Bursele europene au deschis marți în urcare, revenind după două zile de declin, datorită percepției că banca centrală din Japonia va lua măsuri de stimulare a economiei, dar și în urma raportului privind PIB-ul Germaniei în trimestrul al doilea, care a crescut peste estimări, informează Mediafax, citând Bloomberg.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acțiuni europene a avansat cu 0,5% în debutul ședinței de tranzacționare.

Piețele asiatice au urcat marți cu 0,3%, iar tranzacțiile futures indică un plus de 0,2% pe indicele Standard & Poor’s 500 al bursei de la New York.

Minuta celei mai recente ședințe de politică monetară a Băncii Japoniei, publicată marți, arată că mai mulți membrii din Consiliu consideră că nu ar trebui să treacă cu vederea nicio variantă de stimulare a economiei.

Institutul de statistică de la Berlin a anunțat marți că economia Germaniei a crescut cu 0,3% din PIB în trimestrul al doilea față de primele trei luni ale anului, în timp ce economiștii anticipau un avans de numai 0,2%. În primul trimestru, PIB-ul celei mai mari economii europene a urcat cu 0,5%.

Raportat la trimestrul al doilea al anului trecut, economia germană a avansat cu 1% din PIB.

Inchide