Vasile Magradean
03.11.2016
Financiar

Cum arată cel mai modern parc sportiv și de agrement din România, inaugurat la Cluj

Compania Națională de Investiții (CNI) a investit peste 20 de milioane de lei în amenajarea celui mai modern parc sportiv și de agrement din România, care se întinde pe o suprafață de 10 hectare în municipiul Cluj-Napoca și va fi administrat de Primărie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ovidiu Cîmpean, reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că noul complex permite inclusiv amenajarea unui patinoar în perioada de iarnă.

„Cel mai modern parc sportiv și de agrement din România se află în Cluj-Napoca, acesta fiind amenajat în urma unui proiect finanțat de Compania Națională de Investiții (CNI) cu 20,2 milioane de lei. Aportul municipalității sunt studiile de fezabilitate, proiectul tehnic și terenul de 10 hectare, lucrările fiind începute anul trecut. Noul complex Gheorgheni dispune, printre altele, de terenuri sportive – minifotbal, tenis de câmp, baschet, volei pe nisip, badminton, skate-park, escaladare, fitness, loc de joacă pentru copii, parc aventură, paintball, piste pentru alergare, role simple și de viteză și biciclete. De asemenea, iarna există posibilitatea amenajării unui patinoar. Parcul are și un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 428 de locuri”, a spus Cîmpean.

Potrivit acestuia, în parc a fost construită și o sală polivalentă pentru practicarea sporturilor indoor, pretabile la competiții oficiale internaționale, bowling, tenis și fotbal de masă, iar în exterior tenis la perete.

„De asemenea, noul parc are spații verzi, arbori, arbuști ornamentali și flori, alei, bănci, precum și o zonă de picnic. Totodată, a mai fost construit un club de tineret cu o sală multifuncțională cu 280 locuri”, a mai spus Ovidiu Cîmpean.

Parcul a fost amenajat în capătul cartierului Gheorgheni, pe locul fostului cartodrom, intrarea și utilizarea terenurilor sportive fiind gratuite.

Locuitorii din Gheorgheni susțin că noul parc poate fi folosit atât de tineri, cât și de vârstnici, având atât locuri de practicare a sporturilor, cât și spații de promenadă.

„Pot să vin cu nepotul meu care are 14 ani, el joacă baschet, eu mă odihnesc pe bancă sau mă plimb. Parcul oferă de toate pentru toți, și pentru cei mari și pentru cei mici”, a spus Ioan, un locuitor al cartierului Gheorgheni.

Tags:
Inchide