Cum arată noile avioane Boeing, cumpărate de Tarom

Redactor:
Clarice Dinu
Tarom a prezentat astăzi unul dintre cele două avioane Boeing pe care le-a cumpărat recent.

Directorul general Tarom Eugen Davidoiu Director a semnat  la începutul lunii mai contractul pentru achiziționarea în leasing a două aeronave de tip Boeing 737 seria 800 NG. Aeronavele B 737-800 NG au o capacitate de 189 locuri, achiziționate în leasing pe o perioadă de 10 ani. 

 


„Precizăm faptul că procedura de achiziție s-a desășurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziționarea este ocazionată de oportunitățile apărute în piață. Conform cererii de ofertă lansate de companie, pe plan internațional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi,în momentul lansării cererii de oferă. În urma ieșirii din flotă, a celor două Airbus A310, s-a simțit nevoia stringentă de completare a flotei TAROM pentru ca toate rutele să fie operate conform planului de zbor. Menționăm că, cele două Airbus scoase din operare anul trecut, au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a flotei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave”, precizează, într-un comunicat de presă, Tarom.

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în 1954 și își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianței SkyTeam, din 1993 membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociației Companiilor Aeriene Europene (AEA).­

Tags:
Inchide