Cum răspunzi corect angajatorului la întrebarea „Ce poți să îmi spui despre tine?”

Cum răspunzi corect angajatorului la întrebarea „Ce poți să îmi spui despre tine?”
Una dintre primele întrebări cu care un candidat se poate confrunta în cadrul unui interviu de angajare este "Ce poți să îmi spui despre tine?".

Una dintre primele întrebări cu care un candidat se poate confrunta în cadrul unui interviu de angajare este „Ce poți să îmi spui despre tine?”. Angajatorii pun această întrebare cu un scop precis și este foarte important ca persoana intervievată să răspundă corect pentru a-și spori șansele de a obține un loc de muncă, informează Business Insider.

Reprezentantul companiei care îl intervievează pe candidat încearcă să afle prin această întrebare cum se descurcă viitorul angajat atunci când se confruntă cu o situație la care nu poate da un răspuns standard, este de părere recrutatorul Russel Reynolds Jr.

Headhunter-ul explică și faptul că folosind întrebarea respectivă un angajator poate afla care sunt cele mai importante lucruri pentru candidatul pe care îl intervievează.

„Mulți dintre candidați cred că aceasta este o întrebare la care este dificil să răspunzi. Cu toate acestea, partea bună a acestei întrebări este aceea că îți oferă oportunitatea de a te descrie într-o manieră pozitivă și de a axa interviul pe punctele tale forte”, explică Reynolds. „Trebuie să fi pregătit să te confrunți cu ea”, adăugă el.

„Există multe modalități de a răspunde corect la această întrebare și doar una singură de a răspunde greșit, mai exact aceea de a întreba, la rândul tău, >”, susține specialistul.

„Trebuie să îți construiești un răspuns corect la această întrebare, să îl repeți, și să ai capacitatea de a da cu echilibru și încredere un răspuns”, a mai adăugat Reynolds.

Răspunsul corect, după cum susține headhunter-ul, trebuie să se axeze pe elemente care îl interesează pe angajator și să scoată în evidență cele mai mari reușite ale candidatului.

Inchide