Cum să ai un CV de nota 10 pentru mai multe ȘANSE de angajare. Ce spun experții

Publicat: 10/04/2019, 21:34

Andrew Hunter, fondator al uneia dintre cele mai mari platforme online de căutare a unui loc de muncă din Marea Britanie, Adzuna, a dezvăluit ce trebuie și ce nu trebuie să apară în CV-ul unei persoane în căutarea unui nou loc de muncă, potrivit publicației Daily Mail.

1. Fii cea mai bună versiune a ta: CV-ul trebuie să conțină date esențiale despre parcursul tău educațional și profesional, precum și ceea ce îți dorești în prezent.

2. Organizează-ți foarte bine CV-ul: există mai multe tipuri de CV în funcție de experiența acumulată.

CV-ul cronologic – este una dintre cele mai utilizate forme de prezentare a informațiilor, în care acestea sunt organizate de la cele mai vechi la cele mai recente.

CV-ul funcțional / Bazat pe aptitudini – acest tip de CV pune accentul pe aptitudini și expertiză. Este folositor cu precădere pentru pozițiile de manager sau pentru cei care își schimbă cariera, deci e nevoie de punerea în valoarea a aptitudinilor relevante pentru noul post și a realizările recente.

Cv-ul hibrid / combinat – un astfel de CV a început să devină din ce în ce mai popular deoarece combină elementele celor două tipuri de CV prezentate mai sus, deci oferă o cantitate de informație relevantă mai mare.

3. Crează-ți un profil personal: cel mai probabil, CV-ul este primul lucru prin intermediul căruia un angajator începe să te cunoască, astfel este nevoie de crearea unui profil personal, în care să îți prezinți aptitudinile și abilitățile unice. E recomandabil ca de fiecare dată când aplici pentru un job nou să îl formulezi potrivit cerințelor din anunț.

4. Fii unic: ai grijă să îți „aranjezi” CV-ul în funcție fiecare companie și post în parte. Aceasta este o metodă în plus prin intermediul căreia îți arăți motivația.

5. Și aptitudinile „personale” contează: angajatorii caută să găsească persoane apte pentru locul de muncă, dar care să se integreze și să „armonizeze” cu profilul companiei respective.

6. Fii tu însuți: pe lângă aptitudinile și experiența profesionale, adaugă și hobby-urile sau pasiunile tale. Companiile sunt interesate și de aspectul social al vieții tale, precum și de personalitate.

7. Nu oferi prea multe detalii: nu trebuie să oferi totuși prea multe detalii, precum înălțimea și starea civilă.

8. „Nu te da de gol”: dacă o experiență profesională anterioară nu este relevantă pentru noul post, nu o adăuga în CV.

9. Câștigă în fața sistemului – multe companii au început să folosească sisteme speciale de citire a CV-ului, astfel trebuie să îți construiești CV-ul cât mai bine pentru a putea fi citit de acestea. Unul dintre cele mai utile sfaturi date de experți pentru a reuși aceste lucru este să folosești o parte din terminologia utilizată de angajator în anunț. Acest lucru te va ajuta să ajungi în totul celor mai relevanți candidați.

Foto: Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase