DACIA DUSTER GPL. Cât costă NOUL MODEL și ce dotări are

DACIA DUSTER GPL. Cât costă NOUL MODEL și ce dotări are
Publicat: 01/11/2018, 11:49
Actualizat: 19/11/2018, 12:43

Dacia Duster pe GPL va costa până la 20.000 de euro și va fi destinată, pentru început, doar pieței din Franța.

„Furnizorul instalației GPL este Emilian Landi Renzo, la fel ca pentru primul model Duster GPL. Montați direct în fabrică, cilindrii păstrează aceeași capacitate (32 litri și 395 km autonomie în ciclul mixt). Procesul de ardere a gazului lichid a fost optimizat: consum ușor mai scăzut în comparație cu precedenta 8.1 l / 100 km (valorile oficiale sunt încă în stadiul de aprobare)”, scrie siteul italian de specialitate motorbox.com.

„O alegere conservatoare, pe scurt, dar de succes: Renault vă face să doriți achiziția acestui Duster din o mie de motive”, scriu jurnaliștii italieni.

În funcție de nivelul de echipare, noul Duster GPL costă de la 13.350 Euro versiunea Essential (pachet care include lumini de ceață, Dacia Plug & Play radio) la 16.050 euro versiunea Prestige (climatizare, jante de 17 inch , camera cu vizibilitate în partea din spate, Blind Avertizare Sport), și ajunge la circa 20.000 de euro pentru configurația Confort (cruise control, Media Nav Evolution, senzori de parcare spate, volan reglabil pe înălțime și adâncime).

Nu este un experiment unic al celor de la Renault. Din 2007, modelele Logan berlină și Logan MCV sunt disponibile și cu motorizare pe gaz, în timp ce în 2009 a fost introdusă varianta GPL pentru Sandero.

GPL este un combustibil mai ieftin decât benzina și motorina, fără să fie accizat, iar prețul este la jumătate față de concurență.

Un Logan care funcționează atât cu benzină, cât și cu GPL, poate avea o autonomie de drum de peste 1.500 de kilometri. În România, peste 5 la sută dintre mașini sunt pe GPL.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase