De ce sunt prețurile din unele stațiuni de pe litoralul românesc atât de piperate? Ministrul Economiei explică: „Liberal fiind, cred în cerere și oferă”

De ce sunt prețurile din unele stațiuni de pe litoralul românesc atât de piperate? Ministrul Economiei explică: „Liberal fiind, cred în cerere și oferă”
De neînchipuit! Cât costă o noapte în apartamentul de pe litoral care îți dă senzația că ești „deasupra mării”
Publicat: 14/07/2020, 14:38
Actualizat: 14/07/2020, 14:40

Prețurile pe litoralul românesc sunt mari pentru că și cererea este pe măsură, spune Minsitrul Economiei care recunoaște că tursimul la mare în România nu este printre cele mai accesibile ca preț. „Nu este cel mai ieftin litoral, asta este evident, dar atâta timp cât cerere există, oferta va avea nişte preţuri în aşa fel încât să fie acceptate”, spune ministrul.

Ministrul Economiei: Atâta timp cât cerere există, oferta va avea nişte preţuri în aşa fel încât să fie acceptate

Întrebat ce părere are despre prețurile de pe litoralul românesc, Virgil Popeescu a răspuns:

„Aceeaşi părere ca anul trecut, aceeaşi părere ca şi acum doi ani: nu mi s-a părut nicio scădere, nicio creştere a preţurilor. Sunt aceleaşi preţuri, dar, eu fiind un liberal, cred în cerere şi ofertă. Atâta timp cât cererea e mai mare ca oferta, înseamnă că preţurile nu sunt o barieră pentru turişti. Cred că pe litoralul românesc sunt şi preţuri mari, dar cred că sunt şi preţuri accesibile, în funcţie de locaţiile pe care vrei să la accesezi acolo unde vrei să te duci. Nu este cel mai ieftin litoral, asta este evident, am ştiut-o toţi, dar atâta timp cât cerere există, oferta va avea nişte preţuri în aşa fel încât să fie acceptate”, a spus ministrul.

Ministrul Economiei: Nu mai este aşa uşor să te duci într-un concediu într-o ţară vecină

Ministrul este de părere că turismul de pe litoralul rmânesc va avea avânt în această vară.

„Am văzut şi văd în continuare oportunitatea turismului autohton. Observ că după exuberanţa celorlalte ţări, care au deschis graniţele să vină turiştii – Grecia, Bulgaria, dintr-o dată au devenit mult mai precauţi vizavi de turiştii din alte ţări. Nu mai este aşa uşor să te duci într-un concediu într-o ţară vecină. De aceea cred că în România turismul va avea un avânt în această perioadă estivală. Dar depinde de noi toţi, de turiştii care se duc acolo, să respecte regulile pe care autorităţile le impun, să nu avem creşteri de cazuri, pentru că nu vrem să ne trezim cu cazuri multe de COVID în hoteluri, să închidem acel hotel sau cu alte lucruri. Eu cred în turismul românesc, cred că în România se poate face turism sigur, cred că românii doresc să-şi petreacă cât mai mult vacanţele în România şi cred că şi turiştii străini pot veni în România dacă se vor simţi în siguranţă şi vor vedea că în România se respectă anumite reguli şi ei se vor simţi în siguranţă”, a spus ministrul pentru Agerpres. 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase