Deputat de București despre bugetul Primăriei Capitalei: „Este scos din pixul Gabrielei Firea și nu are nicio legătură cu realitatea”

Deputat de București despre bugetul Primăriei Capitalei: „Este scos din pixul Gabrielei Firea și nu are nicio legătură cu realitatea
Publicat: 22/04/2019, 15:33

Nicușor Dan transmite, printr-un comunicat de presă că bugetul estimat de administrația Firea este mult prea optimist.

„Bugetul construit de primarul Gabriela Firea estimează că veniturile totale vor fi de 6760 milioane de lei, o creștere de 134% față de media veniturilor din ultimii trei ani. Analizând structura veniturile preconizate de Primăria Capitalei, se constată un optimism major în legătură cu sumele obținute din impozitarea operațiunilor imobiliare, administrația Firea estimând o creștere de 979% față de media veniturilor din ultimii trei ani”, se arată în comunicatul de presă transmis de Nicușor Dan.

Deputatul de București constată că „cel mai mare optimism e legat însă de fondurile europene, unde Primăria București a fost codașă absolută. Administrația Bucureștiuluilui își propune în 2019 o creștere a veniturilor de 1857%, comparativ cu ce a reușit să obțină în ultimii trei ani”.

De asmenea, alte surse din care administrația Firea își propune să obțină venituri prea mari, în perspectiva lui Nicușor Dan sunt: concesiunile și închirierile,recuperarea cheltuielilor de judecată și despăgubirile.

„Este cât se poate de clar că avem de-a face cu un buget făcut din pix, în care veniturile sunt supraevaluate cu 1,5 miliarde lei. Veniturile Primăriei nu pot crește peste noapte de câteva ori, așa cum încearcă să ne păcălească administrația Firea. Nu poți veni în fața bucureștenilor cu un buget care nu are nicio legătură cu realitatea, cu un buget plin de cifre menite să susțină declarațiile populiste ale Gabrielei Firea și atât. Consecința acestui buget va fi una nefastă pentru bucureșteni: vor fi tăiate drastic investițiile, așa cum se întâmplă an de an în București. Iar tăierea investițiilor înseamnă mai puțini bani pentru repararea țevilor RADET, mai puțini bani pentru reabilitarea străzilor, mai puțini bani pentru reparații la școli sau pentru construirea de creșe și grădinițe. Acest buget este dovada clară a incompetenței administrației Firea care este strict preocupată de campaniile de imagine și nu de dezvoltarea orașului și de asigurarea unor condiții decente de trai bucureștenilor.”, conchide deputatul de București Nicușor Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase