Deși are doar 10% din populația țării, Bucureștiul are în depozitele bancare 45% din sumele totale din bănci și a luat 40% din creditele totale

Deși are doar 10% din populația țării, Bucureștiul are în depozitele bancare 45% din sumele totale din bănci și a luat 40% din creditele totale
Publicat: 25/07/2018, 19:44

Din cele 328 de miliarde de lei aflate în depozite la 30 iunie, 108,7 miliarde de lei aparțineau firmelor, 187,2 miliarde de lei – persoanelor fizice, și 31,5 miliarde de lei altor instituții.

La nivel de credite, din totalul de 244 de miliarde de lei, 128 miliarde de lei fuseseră contractate de populație, 109 miliarde de lei de firme și 7 miliarde de lei de alții.

Bucureștiul, cu doar 10% din populația țării, are în depozite 150,8 miliarde de lei, ceea ce înseamnă 45,9% din totalul depozitelor din băncile românești, în vreme ce creditele de 99 de miliarde de lei reprezintă 40% din totalul creditelor contractate la nivelul țării.

Raportul depozite/credite este, astfel, în București, de 152%, ceea ce înseamnă că depozitele în Capitală au fost, la finalul lunii iunie, cu 52% mai mari decât creditele acordate. În restul țării, raportul a fost de 122%.

Din cele 150,8 miliarde de lei aflate în bănci, în București, 65,9 miliarde de lei aparțin populației, 63,6 miliarde de lei aparțin firmelor și 21,5 miliarde de lei, altora. De asemenea, din cele 99 de miliarde de lei credite, 46,7 miliarde de lei aparțin firmelor, 46,2 miliarde de lei populației și restul de șase miliarde de lei, altora. Raportul depozite/credite este, prin urmare, în cazul populației de 142%, în cazul firmelor de 136%, și de peste 300% în cazul altor instituții.

În restul țării, raportul depozite/credite este, în cazul populației, de 145%, puțin peste cel din București, dar, în cazul firmelor, este de 99%. Acest lucru înseamnă că, în țară, populația economisește puțin mai mult ca în București, dar firmele suferă de o mare lipsă de lichidități, de vreme ce depozitele lor sunt mai mici decât creditele angajate (în București firmele au cu 36% mai mulți bani în depozite decât volumul creditelor contractate).

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Mona Segall, producătoarea Asia Express, salariu colosal! IREAL câţi bani încasează pentru un singur sezon...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Istoria necenzurată a cântecului care a înmuiat inima dictatorului Nicolae Ceauşescu. „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”,...
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi români îl au pe maşini
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Ţara care suspendă vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
Mona Segall, producătoarea Asia Express, salariu colosal! IREAL câţi bani încasează pentru un singur sezon...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
PUHOI de LUME la Târgul de CRĂCIUN din Constanța!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Vacanţa de iarnă 2021 - 2022: Cât mai merg elevii la şcoală?
Umilință cruntă pentru Klaus Iohannis, chiar de 1 Decembrie: "Este din ce în ce mai...
Tensiuni fără precedent la Antena 1. Vedetele postului s-au răzvrătit. Rivalii de la PRO TV,...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...