Directorul demis al Tarom susține că va depune plângere penală împotriva ministrului Cuc: Mi-a cerut să rețin aeronavele la sol în ziua moțiunii / Cuc: „Minciuni aruncate pe piață”

Redactor:
Laura Albu
Directorul demis al Tarom susține că va depune plângere penală împotriva ministrului Cuc: Mi-a cerut să rețin aeronavele la sol în ziua moțiunii / Cuc: „Minciuni aruncate pe piață”
Mădălina Mezei a confirmat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să rețină aeronavele Tarom la sol în ziua moțiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale și a declarat, pentru MEDIAFAX, că îi va face plângere penală. Cuc răspunde, pe Facebook: sunt minciuni aruncate pe piață.

Mezei a confirmat informațiile potrivit cărora demiterea acesteia a fost cauzată de refuzul reținerii la sol a aeronavelor curselor interne în ziua votării moțiunii. Fostul director Tarom a confirmat că, joia trecută, când o parte dintre parlamenteri trebuiau să vină din țară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-a cerut să rețină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

„Asta este intuiția mea, da, este adevărat. Informațiile care circulă sunt adevărate. Domnul Cuc s-a răzbunat pe mine și m-a demis în cel mai josnic mod. Sunt niște aspecte care circulă, domnul Orban le-a declarat, le-a aflat nu știu din ce sursă. Eu pot doar să confirm. Am să fac plângere penală împotriva domnului ministru Cuc. Consiliul de Administrație este o unealtă, au invocat niște motive care nu stau în picioare și le-am demonstrat prin toate documentele din partea partenerilor cu care am intrat în discuții”, a spus Mădălina Mezei.

Aceasta a spus că nu va permite acest lucru, întrucât orice decizie greșită riscă să genereze declinul companiei aeriene. „Am venit aici chemată să salvez Tarom, așa mi s-a spus. «Vrem să salvăm Taromul și ne bazăm pe dumneavoastră», a spus domnul ministru, apoi m-a dat jos ca hoții noaptea. Nu pot să permit așa ceva, pentru bunul mers al societății și pentru libertatea de exprimare și pentru libertatea poporului acestuia. Nu vreau să fiu implicată într-o luptă, aleg să rămân în zona profesionistului. Politicul trebuie să ne lase în pace să ne facem treaba să reușim ocupăm un loc pe această piață extrem de competitivă, în care orice decizie greșită poate să ne ducă într-o zonă de insolvență” a mai declarat fostul director al Tarom.

Într-o postare pe Facebook, ministrul demis al Transporturilor Răzavan Cuc vorbește de „minciuni aruncate pe piață”. „Se pare că fosta doamnă director general Tarom nu a înțeles că dacă nu face treabă, va sta cu mandatul pe masa Consiliului de Administrație. Nu înțeleg supărarea unor directori de Companii care atunci când nu își îndeplinesc obiectivele pe care și le-au asumat, la preluarea mandatului, vin acum și se dau victime. Doamna Mezei trebuia să-și asume întârzierile manageriale trasate de către CA. Trebuia să facă restructurarea Tarom, trebuia să fie livrat deja primul avion ATR, trebuia să nu încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din Companie. Minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut așa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, și să spună lucrurilor pe nume. Or, doamna a așteptat până acum momentul oportun pentru ea, crezând că va deveni o victimă a cuiva și va reuși să rămână în funcție cu sprijinul știut numai de ea. Trebuie să știe că în funcție nu o ține decât munca, nu jocurile de culise. Înțeleg că nu a avut nimic împotrivă cu revocarea și că așa cum a venit, așa pleacă. Să-și caute acum o altă scuză, mi se pare lipsit de substanță. Probabil că a căzut victima grupurilor de pile și relații din Companie. Nu mă războiesc cu doamna Mezei, dar cred că nu a înțeles ceva din funcția pe care a deținut-o. Funcția de director general al Tarom nu se compară cu cea de șef de reprezentanța de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită. Aici trebuie luate decizii manageriale în interesul Companiei, nu să stai și să aștepți după un „ok” care vine din partea apropiaților. În consecință, doamna Mezei, întoarceți-vă acolo unde știți cel mai bine activitatea: la ticketing și protocol”, răspunde Răzvan Cuc.

 

×
Inchide