Discuții aprinse în comisiile de buget-finanțe. Ialomițianu către Ștefan: „Sunteți un mincinos”

Discuții aprinse în comisiile de buget-finanțe. Ialomițianu către Ștefan: „Sunteți un mincinos”
Bugetul pe anul 2015 a creat dispute în rândul parlamentarilor din comisiile de buget-finanțe. Acesta a fost prezentat de către Daniela Pescaru, un secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, în absența ministrului Darius Vâlcov.

Bugetul pentru anul viitor este prezentat la comisiile de buget-finanțe în absența ministrului Daris Vâlcov, având în vedere că el trebuie să depună jurământul în această seară. Bugerul pe 2015 a fost prezentat de un secretar de stat din Ministerul Finanțelor Publice, iar președintele de ședință a fost Viorel Ștefan, scrie Mediafax.

Eugen Nicolăescu și fostul ministru al Finanțelor Gheorghe Ialomițianu au contestat însă această decizie și au catalogat lipsa actualului ministru al Finanțelor de la dezbateri ca pe „o premieră” în România. Nicolăescu a susținut că „este neconstituțional” ca bugetul să fie prezentat în astfel de condiții și a cerut amânarea lucrărilor până când Vâlcov va fi prezent.

„Ministrul Bugetului trebuia să fie aici. Dacă miniștrii nu pot să susțină bugetele, înseamnă că România nu are Guvern și atunci despre ce discutăm? Bugetul trebuie prezentat de reprezentanții Guvernului și nu de secretarii de stat”, a declarat, la rândul său, Ialomițianu.

În cele din urmă, parlamentarii au decis ca lucrările să continue. În timpul dezbaterilor a apărut însă un schimb de replici între Ștefan și Ialomițianu. Președintele Comisiei de buget-finanțe a declarat că nu este pentru prima oară când bugetul este prezentat de secretari de stat. El a mai adăugat că pe vremea când Ialomițianu era ministru al Finanțelor „se ascundea” în spatele secretarului de stat Gheorghe Gherghina. „Sunteți un mincinos”, i-a răspuns Ialomițianu.

Inchide