Doi tineri au inventat „Uber-ul” frizeriilor – VIDEO

Redactor:
Adrian Popa
Doi tineri au inventat „Uber-ul” frizeriilor – VIDEO
Un antreprenor în vârstă de 25 de ani a venit cu o idee inedită, frizeria mobilă.

Cofondatorul startup-ului britanic TRIM-IT, Darren Tenkorang, spune că noua abordare oferă serviciile tipice unei frizerii. „Serviciul meu este ca Deliveroo sau Uber Eats, dar, în loc de mâncare, noi oferim tunsori”, a declarat Darren pentru BBC.

El a intrat într o competiție de antreprenoriat pentru studenți, organizată de Universitatea din Sussex, pe care a câștigat-o. Cu premiul de 10.000 de lire și cu un partener din echipă, Nana Darko, Tenkorang a început afacerea.

Pentru multi bărbați britanici, frizeriile sunt locuri în care se pot relaxa și unde își pot face noi prieteni. Dar, pentru alții, deplasarea la frizerie presupune pierderea de timp prețios. În acest context, ideea unei frizerii pe roți, pe care să o chemi unde ai nevoie, a părut excelentă.

Totuși, în prima fază, fondatorii afacerii au întâmpinat probleme: dificultatea de a găsi loc de parcare la orele de vârf în Londra, întârzierile din cauza traficului, dar și faptul că nu reușeau să obțină profit din platformă.

Cu puțin ajutor financiar din partea familiei, cei doi tineri antreprenori au dat restart afacerii. Cu 5 dube și 4 angajați cu normă întreagă, TRIM-IT s-a dezvoltat într un serviciu pentru care există cerere mare.

Darren Tenkorang este optimist și spune că frizeriile mobile vor deveni un trend în curând.

Foto: captură din video

Autor: Pitulan Patricia Elena

Inchide