Enel discută vânzarea unor pachete minoritare care aparțin companiilor de distribuțe din România

Enel discută vânzarea unor pachete minoritare care aparțin companiilor de distribuțe din România
Publicat: 03/07/2019, 14:29

Presa italiană a anunțat că Enel ia în calcul vânzarea activelor sale din România, în valoare de circa un miliard de euro, de care ar fi interesate trei fonduri de investiții.

Discuțiile au început după ce Fondul Proprietatea a scos la vânzare deținerile sale la companiile Enel din România, iar fondurile de investiții au anunțat că doresc să cumpere mai multe acțiuni, au precizat sursele citate. Enel ar urma să rămână acționarul majoritar al companiilor din România, au precizat sursele citate.

În anul 2017 Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea a informat acționarii că a demarat procedurile pentru vânzarea participațiilor fondului la E-Distribuție Muntenia S.A (fosta ENEL Distribuție Muntenia S.A), E-Distribuție Banat (fosta Enel Distribuție Banat S.A), E-Distribuție Dobrogea (Fosta Enel Distribuție Dobrogea S.A), Enel Energie S.A., Enel Energie Muntenia, precum și Engie România.

Companiile Enel au înregistrat venituri de 1,2 miliarde euro în 2018 și un rezultat EBITDA de 230 milioane euro.

Enel este concentrat pe distribuția și furnizarea de energie în Muntenia Sud, Banat și Dobrogea și a terminat primul trimestru din 2019 cu 2,9 milioane de clienți. față de cei 2,8 milioane în primul trimestru al anului trecut. În primele trei luni ale anului companiile au obținut venituri de 357 de milioane de euro, față de 298 de milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Enel este prezentă pe piața din România din 2005.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase