Enel explică de ce se produc penele dese de curent din ultimele zile

Enel explică de ce se produc penele dese de curent din ultimele zile
Publicat: 08/08/2012, 17:18
Actualizat: 31/01/2019, 20:39

Enel susține că întreruperile prelungite și repetate din ultimele zile în alimentarea cu electricitate a consumatorilor din București și județul Ilfov sunt cauzate de suprasolicitarea instalațiilor electrice ca urmare a consumului ridicat, generat de temperaturile mari din această perioadă.

„Pe fondul temperaturilor extrem de ridicate din ultima perioadă (cod portocaliu de caniculă), consumul de energie electrică a crescut, iar în unele cazuri suprasolicitarea instalațiilor electrice de joasă tensiune a dus la creșterea numărului de întreruperi. Deranjamentele indentificate de Enel au afectat atât instalațiile clienților, cât și rețeaua de joasă tensiune gestionată de Enel. Astfel, au fost înregistrate deranjamente punctuale (la nivel de branșamente, posturi de transformare și cutii de distribuție)”, a comunicat Enel, la solicitarea MEDIAFAX.

În ultimele două zile, alimentarea cu energie a consumatorilor din București a fost întreruptă de mai multe ori și pentru perioade mai lungi. Unii consumatori nu beneficiază, miercuri, de alimentarea cu energie de câteva ore, în unele cazuri întreruperile ajungând până 48 de ore.

Compania arată că în perioada luni-miercuri numărul apelurilor care au reclamat întreruperi în furnizarea energiei electrice sau anomalii în instalațiile electrice interioare aparținând clienților a crescut cu 50% comparativ cu o zi normală de vară.

De asemenea, în cursul zilei de marți, în zona Muntenia Sud, regiune în care Enel deține rețeaua de distribuție a electricității, a fost înregistrat cel mai mare consum de electricitate din ultimii cinci ani, de 1.380 MWh, potrivit Enel.

„În luna iulie, consumul de electricitate în rețeaua de distribuție Enel Muntenia Sud a crescut cu 16,8%, comparativ cu luna iunie. Comparativ cu luna iulie 2011, consumul de electriciate în iulie 2012 a crescut cu 14%. Această valoare este cea mai ridicată din ultimii zece ani”, arată Enel.

Enel susține că nu aceeași situatie se înregistreaza în regiunile Banat și Dobrogea, unde serviciul de distribuție a energiei este, de asemenea, operat de subsidiare ale grupului italian.

Potrivit companiei de stat Transelectrica, care administrează rețeaua națională de transport al electricității, cel mai mare consum de energie din ultimii zece ani la nivelul întregii țări din perioada de vară a fost înregistrat în 9 iulie.

Grupul italian de utilități Enel este prezent pe piața de distribuție a energiei din 2005 și operează în regiunile Banat, Dobrogea și Muntenia Sud.

În luna martie, Enel a anunțat că intenționează să investescă 750 milioane de euro, până în 2016, în rețeaua de distribuție a energiei din România

Veniturile înregistrate de Enel în România au stagnat în 2011, la aproape 970 milioane euro, în timp ce EBITDA a coborât ușor, la 205 milioane euro.

Enel arăta în februarie că rețeaua de distribuție a energiei electrice din București are o vechime considerabilă, cea mai mare parte a infrastructurii fiind construită cu tehnologia anilor ’60-’70.

Reprezentanții Enel România spuneau, la acea dată, că în liniile electrice din București nu s-a investit înainte de privatizare și că în prezent rețeaua „nu face față cerințelor actuale de consum”.

Enel Muntenia Sud alimentează Capitala și județele Ilfov și Giurgiu, Enel Banat furnizază energie în județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, iar Enel Dobrogea în județele Constanța, Calărași, Tulcea și Ialomița.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Regimul drastic al lui Teo Trandafir să nu se îngrașe deloc: consumă aceleași alimente zilnic
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Oameni buni, grijă mare la suflet, grijă mare la oameni". Sfârșit tragic pentru Teodor Popescu....
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Parola prea ușoară care a fost interzisă de Guvernul Marii Britanii