• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

EXCLUSIV. Administratorul judiciar al Hidroelectrica: Cererile „BĂIEȚILOR DEȘTEPȚI” pentru strămutarea judecării procesului, RESPINSE IREVOCABIL

EXCLUSIV. Administratorul judiciar al Hidroelectrica: Cererile „BĂIEȚILOR DEȘTEPȚI” pentru strămutarea judecării procesului, RESPINSE IREVOCABIL
Obiectul dosarului a cărui strămutare a fost cerută vizează contestația formulată de doi traderi de energie - Alpiq Romenergie SRL și Alpiq Romindustries SRL - împotriva măsurii administratorului judiciar Euro Insol SPRL de denunțare a contractelor de vânzare-cumpărare energie electrică nr. 89 CE/2008, respectiv 39 CE/2004 pe care cele două firme le aveau cu Hidroelectrica.

Înalta Curte de Casație și Justiție a României (ICCJR) a respins joi irevocabil cererile formulate de „băieții deștepți” din energie privind strămutarea judecării procesului privind Hidroelectrica, a declarat pentru gândul Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

„În urmă cu 15 minute, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins irevocabil cererea de strămutare a dosarelor comasate”, a declarat pentru gândul Remus Borza.

Obiectul dosarului a cărui strămutare a fost cerută vizează contestația formulată de doi traderi de energie – Alpiq Romenergie SRL și Alpiq Romindustries SRL  – împotriva măsurii administratorului judiciar Euro Insol SPRL de denunțare a contractelor de vânzare-cumpărare energie electrică nr. 89 CE/2008, respectiv 39 CE/2004 pe care cele două firme le aveau cu Hidroelectrica. 

Prin aceste contracte, Hidroelectrica a suferit un prejudiciu de 850 milioane lei, potrivit lui Remus Borza.

Alpiq RomIndustries și Alpiq RomEnergie au formulat patru cereri de strămutare a dosarului de insolvență la Înalta Curte de Casație și Justiție, încercând să obțină strămutarea dosarului de pe rolul Tribunalului București pe rolul unei alte instanțe din țară.

Remus Borza a precizat, în urmă cu trei săptămâni, citând informațiile de pe portalul Inaltei Curți, că pe rolul instanței sunt înregistrate patru astfel de dosare, în care apar aceleași părti și care au același obiect.

„Având în vedere identitatea de obiect, cauză și părți, cele patru cereri trebuiau conexate într-un singur dosar. Surprinzător, s-au format patru dosare cu termene de judecată în patru zile diferite: 10, 11, 16 și 18 octombrie 2012”, atrăgea atenția administratorul judiciar al Hidroelectrica.

La primul termen de judecată, pe 10 octombrie, Inalta Curte de Casație și Justiție a României a respins primul dosar vizând cererea formulată de Alpiq Romenergie SRL și Alpiq Romindustries SRL pentru strămutarea judecării procesului privind Hidroelectrica. Joi, 25 octombrie, ICCJR a respins și celelalte trei dosare, care aveau termene de judecată pe 11, 16 și respectiv pe 18 octombrie și care fuseseră comasate la solicitarea administratorului judiciar.

Invitat la Gândul LIVE, Remus Borza a declarat în urmă cu două săptămâni că unii dintre „băieții deștepți” din energie au încercat să îi ofere mită pentru ca administratorul judiciar să nu denunțe contractele directe pe care aceștia le aveau cu Hidroelectrica, Borza comentând că a refuzat să fie corupt, pentru că nu este un „pervers”.
 

Inchide