Executivul a alocat peste 100 de milioane de lei pentru încălzire, pentru București, Giurgiu și Buzău

Redactor:
Elena Crangasu
Executivul a alocat peste 100 de milioane de lei pentru încălzire, pentru București, Giurgiu și Buzău
Executivul a aprobat, luni, alocarea a peste 100 milioane de lei, din fondul de rezervă al bugetului pentru sistemul termic în București, Giurgiu și Buzău, a anunțat, luni la finalul ședinței de Guvern, Nelu Barbu.

„Alte acte normative pe lista Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Guvernul a aprobat alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru unele unități administrativ teritoriale, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, populației. Este vorba despre suma de 100 de milioane de lei pentru București, 16,5 milioane de lei pentru Buzău și pentru Giurgiu”, a declarat Nelu Barbu, luni, la finalul ședinței Executivului.

Pentru comuna Toporu, din Giurgiu, au fost alocate 1,5 milioane de lei, pentru rezolvarea unei probleme la canalizare.

„Tot în ședința de Guvern, la propunerea Ministerului Dezvoltării, a fost aprobată alocarea unei sume din fondul de rezervă bgetară, pentru comuna Toporu, din județul Giurgiu, 1,5 milioane de lei, bani necesari pentru continuarea unui proiect de investiții, privind canalizarea din comună.”, a completat Barbu.

Pentru reparații la un centru din Brăila, pentru persoanele cu handicap, a fost oferită suma de 400.000 de lei.

„De asemenea, intervenție la dispoziția Guvernului, a fost alocată suma de 400.000 de lei pentru comuna Movila Miresei din Brăila. Acești bani sunt necesari pentru reparații cu capitale la centrul sociale pentru persoane cu handicap, unde a avut loc o explozie ce a afectat destul de grav respectivul centru și sunt necesare reparații.”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, alocarea a 61.28 milioane de lei pentru furnizarea căldurii în localitățile Focșani, Tulcea, Gheorgheni, Motru, Brad și Drobeta-Turnu Severin.

Astfel, Motru (județul Gorj) primește 7.956,000 de lei, Gheorgheni (județul Harghita) – 2.200.000 de lei -, Brad (județul Hunedoara) – 8.000.000 de lei -, Drobeta Turnu Severin (județul Mehedinți) – 25.000.000 de lei -, Focșani (județul Vrancea) – 13.132.000 de lei și Tulcea – 5.000.000 de lei.

 

×
Inchide