Fermierii germani vor să dea lovitura cu vaca Wagyu. Cât costă un kilogram de carne

Fermierii germani vor să dea lovitura cu vaca Wagyu. Cât costă un kilogram de carne
Publicat: 25/08/2013, 19:49
Actualizat: 20/03/2019, 16:28

Fermieri germani vor să se îmbogățească de pe urma vitelor din rasa Wagyu, care o lungă perioadă de timp nu putea fi găsită decât în Japonia, carnea provenită de la aceste bovine fiind recunoscută drept cea mai fină și cea mai scumpă din lume, informează Der Spiegel.

Kilogramul de carne de vită Wagyu este vândut cu până la 600 de euro, o întreagă carcasă putând fi comercializată cu suma de 20.000 de euro.

În timpul vieții, o astfel de vită poate să producă până la 30 de embrioni care sunt inseminați fie pe cale naturală, fie pe cale artificială și sunt înghețați de către fermieri la o temperatură de -196 de grade Celsius pentru a fi comercializați ulterior cu suma de 1.000 de euro bucata.

FOTO: Wikimedia Commons

Embrionii inseminați sunt vânduți către un grup restrâns, format din 35 de fermieri, care are ca obiectiv crearea propriei populații de vite Wagyu în Germania.

Vite Wagyu sunt crescute la ora actuală în acest stat, spre exemplu, în apropierea orașului Kiel. În ferma de amplasată aici, cele 80 de bovine trăiesc în grajduri bine luminate, sunt hrănite cu paie umezite în bere, ascultă muzică de Simon&Garfunkel și dispun pe marginea pereților de perii rotative pentru masaj.

În total, în Germania există în prezent 15 tauri Wagyu și peste 300 de vaci. În Japonia, statul de unde provine rasa, există circa 750.000 de vite Wagyu considerate comoară națională. Pentru locuitorii acestei țări este ilegal să exporte astfel de bovine.

Fii la curent cu știrile economice ale momentului. Abonează-te la pagina de Facebook Gândul Financiar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase