Florin Cîțu: CFR Călători pierdere 320 milioane lei în 12 luni subvenții studenți

Redactor:
Diana Grigore
Florin Cîțu: CFR Călători pierdere 320 milioane lei în 12 luni subvenții studenți
CFR Călători a trecut de la 48 de milioane de lei profit la 367 milioane de lei pierdere, în doar 12 luni. Vezi cine e de vină

„Dacă în doar 12 luni, CFR Călători a trecut de la 48 milioane lei profit la 367 milioane lei pierdere pentru că a acordat gratuitate pentru studenți, imaginați-va ce impact au în economie restul subvențiilor care, după calculele mele, sunt în jur de 3 miliarde euro”, scrie senatorul PNL Florin Cîțu pe Facebook.

El susține că măsurile pe care Liviu Dragnea și ,,gașca lui de incompetenți” din PSD le iau vor afecta economia României. Senatorul a explicat că aceste costuri apar atât în pierderile companiilor și în lipsa investițiilor directe, dar și în prețurile din economie (inflație și dobânzi).

,,Dragnea #penalul și gașcă lui de incompetenți știu foarte bine că împing România într-o prăpastie din punct de vedere economic și o izolează politic,” mai scrie Cîțu. „Dar nu-i interesează. Nu ei decontează costul acestui dezastru. NOI PLĂTIM. De aceea, revin și spun, trebuie să plătească personal. Toți.” 

Senatorul PNL s-a opus proiectului de lege prin care studenții pot călători gratuit cu trenul, însă amendamentul propus de el, prin care subvenția să fie acordată doar pentru ruta orașul cu universitate – orașul natal, a fost respins. Până la urmă, toate partidele au votat proiectul.

„În primele zile de mandat, în 2017, m-am opus subvenției de la stat care permitea studenților să călătorească gratuit cu trenul. Am introdus un amendament care a fost aprobat în Comisia de buget-finanțe și care le permitea studenților să circule gratuit doar pe rută reședința-universitate. A început un scandal imens. Am fost acuzat din toate părțile, inclusiv din partid. Amendamentul a fost respins și legea votată de toate partidele. A trecut un an și jumătate de atunci și este momentul să tragem linie și să vedem impactul măsurii. CFR Călători este doar un exemplu. Dar este un exemplu care surprinde perfect efectul subventiilor în economie”, a adăugat Cîțu.

Legea nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanțării învățământului, publicată în Monitorul Oficial și intrată în vigoare la sfârșitul lunii aprilie, prevede că „studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență – licență, master, doctorat – în instituțiile de învățământ superior acreditate, indiferent de vârstă, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern”, în baza legitimației de transport emisă de instituția de învătățământ și a adeverinței care atestă calitatea de student.

 

VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Traian Băsescu, scos din sărite: ”Măi dobitocule! Marş afară javră mincinoasă”. Cine i-a provocat această...
ȘOCANT! Cine încurajează asasinarea lui Donald Trump. Poza cu 8645 a dat-o de gol!
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide