GÂNDUL FINANCIAR. Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „Românii vor putea beneficia de amânarea plății ratelor la credite” (EXCLUSIV + VIDEO)

Redactor:
Madalina Prundea

Măsura amânării plății ratelor la credite va fi prelungită și anul viitor, a confirmat, la Gândul Financiar Live, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Facilitatea, accesată de peste 360.000 de persoane fizice și juridice în momentul intrării în vigoare, a fost promisă de liberali în programul de guvernare pentru următorii patru ani.

Suspendarea ratelor bancare până la 1 iulie 2021, în prelungirea perioadei de nouă luni din acest an, pentru care a fost valabilă inițial (aprilie – decembrie 2020) este una dintre măsurile promise în Programul de guvernare al PNL 2021-2024, lansat în urmă cu două săptămâni.

„Vom prezenta public această informație”

Florin Cîțu a confirmat că sunt discuții cu băncile, și informația va fi prezentată public imediat ce va fi dar decizia finală este aproape. ”Cei care vor avea nevoie, da, vor beneficia de prelungirea perioadei în care vor putea solicita suspendarea ratelor”, a declarat ministrul Florin Cîțu, la prima ediție a emisiunii săptămânale Gândul Financiar, lansată în această seară, la ora 19.

Posibilitatea de amânare a plății ratelor la credite, până la finalul anului, în contextul în care mulți români și operatori economici au fost afectați de măsurile de combatere a pandemiei Covid – 19, a fost reglementatată de Ordonanța de Urgență nr. 37 din 30 martie 2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

De la acel moment, până la finalul lunii iunie, potrivit informării Asociației Române a a Băncilor (ARB), clienții persoane fizice au depus un număr de peste 334.000 de solicitări de suspendare a obligațiilor de plată lunare, reprezentând 22% din creditele în derulare acordate populației.

Clienții persoane juridice au depus aproape 28.000 de solicitări de suspendare a obligațiilor de plată lunare, adică 28% din portofoliul total de credite acordate acestei categorii. La momentul comunicării cifrelor, în vara acestui an, erau soluționate 90% dintre cele 362.000 de solicitări de amânare a ratelor la credite.

Urmăriți discuția pe care a avut-o ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, cu Mihaela Pântea, Senior Editor Coordonator Gândul Financiar, transmisă pe www.gandul.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/Gandul.ro

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide