Fostul șef al BVB Valentin Ionescu se alătură echipei de consilieri ai lui Dăianu

Fostul șef al BVB Valentin Ionescu se alătură echipei de consilieri ai lui Dăianu
Publicat: 10/06/2013, 19:06
Actualizat: 31/07/2014, 12:37

Fostul director general al Bursei de Valori București (BVB) Valentin Ionescu se alătură echipei de consilieri a prim-vicepreședintelui Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Daniel Dăianu.

Ionescu a demisionat săptămâna trecută din Consiliul de Administrație al Bursei de la Sibiu, unde reprezenta SIF Moldova, după aproape opt luni de mandat.

Ionescu a fost director general al BVB în perioada septembrie 2010 – decembrie 2011, iar din aprilie 2012 până în aprilie 2013 a fost membru în Consiliul de Admininistrație al SIF Moldova.

El are experiență atât pe piața de capital din România, cât și pe bursele din Praga și Viena. Ionescu a lucrat la mai multe bănci de investiții și companii de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena și Wood & Company Financial Services a.s..

Ionescu este și membru în Consiliul de Admiistrație al Electrica Furnizare, firmă controlată de compania de stat Electrica SA.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a preluat la finele lunii aprilie activitatea Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Autoritatea de Supraveghere Financiară este condusă de Dan Radu Rușanu, ajutat de Daniel Dăianu, ca prim-vicepreședinte, și de Daniel Tudor, Mircea Ursache și Ion Giurescu, ca vicepreședinți. Alături de aceștia, din Consiliul ASF mai fac parte, ca membri neexecutivi, Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu și Gh. Cornel Coca Constantinescu.

Guvernul a adoptat săptămâna trecută o ordonanță de urgență care reduce numărul de membri ai Consiliului de conducere al Autorității de Supraveghere Financiară de la 17 la 11, obligă Autoritatea de Supraveghere Financiară să vireze la bugetul de stat o cotă de 80% din excedentul bugetului de venituri și cheltuieli înregistrat la sfârșitul anului și, prin excepție de la prevederile Codului Fiscal, stabilește o cotă de impozit pe venit de 85% pentru veniturile reprezentând salarii/indemnizații/sume compensatorii acordate, în condițiile legii, cu ocazia încetării contractului de muncă sau mandatului, angajaților cu funcții de conducere sau persoanelor care sunt numite în calitate de membru în consilii de conducere din cadrul ASF și din cadrul autorităților care au fost reorganizate prin înființarea ASF.

Premierul Victor Ponta a afirmat săptămâna trecută că au fost acordate deja salarii compensatorii, de câte 230.000 euro net, pentru trei foști membri ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), respectiv pentru Dan Constantinescu, Albin Biro și Daniela Popa, și au fost înregistrate și alte astfel de cereri.

Membrii Consiliului ASF vor fi renumiți de Parlament până la 30 iunie, conform organigramei restrânse, luând însă în calcul un prag mai mare al experienței profesionale obligatorii, de minimum 10 ani, a decis Guvernul, această vechime fiind cerută de Băsescu pentru executivi, dar respinsă de Senat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Pedeapsă redusă pentru tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia. Mama victimei:...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore