GALERIE FOTO: Cât costă o vacanță de Paște în Insula Paștelui

Publicat: 09/04/2013, 09:25
Actualizat: 20/03/2019, 23:07

Românii care vor să se răsfețe anul acesta, cu ocazia sărbătorilor pascale, cu o vacanță specială pot alege ca destinație Insula Paștelui. Pentru a o vizita, cei care se află în căutarea unui concediu exotic trebuie să scoată din buzunar sume cuprinse între 4.160 de euro și 5.390 de euro.

Insula Paștelui, denumită astfel de către un explorator olandez care a descoperit-o în anul 1722 în duminica Paștelui și cunoscută și sub numele de Rapa Nui, este faimoasă în întreaga lume pentru sutele sale de statui numite moai, create după „înfățișarea” primilor locuitori, dar și pentru că o mare parte din suprafața sa este considerată patrimoniu universal de UNESCO și declarată Parc Național.

FOTO: Wikimedia Commons – Santiago de Chile

Pentru a merge în Insula Paștelui, aflată în sud-estul Oceanului Pacific, românii dornici de a experimenta o cultură diferită și de a vedea peisaje cu adevărat deosebite pot apela la agențiile de turism din țară care le pun la dispoziție circuite de 12 până la 22 de zile care le oferă posibilitatea de a vizita și alte destinații din Chile sau Argentina, precum Buenos Aires, Santiago de Chile și Vina del Mar.

FOTO: Mediafax Foto/AFP – statuile moai de pe Insula Paștelui

Cei care vor să plece în vacanță alături de prieteni și de familie, iar grupul cu care urmează să călătorească ajunge să fie compus din opt persoane, pot opta pentru un circuit de 12 zile în care vor vizita, pe lângă Insula Paștelui și capitala chiliană, Santiago de Chile, dar și ghețarul Perito Moreno din Argentina, care se ridică până la 70 de metri deasupra nivelului mării, peștera Miladon din Parcul Național Torres del Paine unde se găsește o formațiune stâncoasă numită Locul Diavolului, cascada Salto Grande, orașul port Valparaiso și plajele din Vina del Mar.

FOTO: Daniel Garcia/Mediafax Foto/AFP – ghețarul Perito Moreno

Prețul unui astfel de pachet ajunge până la 4.478 euro de persoană, iar turiștii beneficiază în acest caz de un însoțitor în călătoria lor, din partea agenției. Ei sunt cazați în camere duble și beneficiază de confortul hotelurilor de trei stele.

FOTO: Wikimedia Commons – cascada Salto Grande

Cuplurile care vor să se bucure de o călătorie în Insula Paștelui și optează, spre exemplu, pentru un circuit de 17 zile în care să viziteze capitala chiliană, alături de diverse obiective turistice găsite în Santiago de Chile, cum ar fi Muzeul de Artă Precolumbiană, Palatul Guvernului și zona de agrenet a orașului, dar și Vulcanul Osorno, Valea Casablanca, portul Valparaiso și stațiunea Vina del Mar, trebuie să scoată din buzunar circa 5.390 de euro de persoană.

FOTO: Martin Bernetti/Mediafax Foto/AFP – portul Valparaiso

În prețul pachetului agențiile includ, printre altele, biletele de avion și taxele de aeroport, micul dejun în fiecare zi, două mese de prânz, sumele necesare pentru accesul la obiectivele turistice și 16 nopți de cazare în hoteluri boutique, de trei sau de patru stele în funcție de preferințele turiștilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase