GALERIE FOTO. Mașina vândută la licitație cu suma record de 27,5 milioane de dolari

Publicat: 19/08/2013, 17:18
Actualizat: 21/03/2019, 22:25

Un autoturism Ferrari decapotabil, fabricat în anii 1960, a fost vândut în cadrul unei licitații pentru suma record de 27,5 milioane de dolari, informează Bloomberg.

Licitația pentru modelul Ferrari 275 NART Spyder, unul dintre cele zece construite de producătorul italian, a pornit de la suma de 10 milioane de dolari, iar reprezentanții casei de licitații RM Auctions estimau inițial că acesta va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 14 milioane de dolari și 17 milioane de dolari.

FOTO: RM Auctions

Cel care a adjudecat-o a plătit însă 27,5 milioane de dolari, cea mai mare sumă cu care a fost vândută la licitație la nivel mondial o mașină Ferrari și cea mai mare sumă de cumpărare a unei mașini scoase la vânzare publică în Statele Unite.

FOTO: RM Auctions

„NART Spyder este o mașină foarte specială”, explică John Collins, un dealer britanic de autoturisme care a participat la licitația organizată de RM Auctions.

„Sunt foarte rare. Se numără printre cele mai frumoase mașini Ferrari. Unii dintre cei mai mari colecționari din lume dețin una”, susține Collins.

FOTO: RM Auctions

Modelul Ferrari 275 NART Spyder a aparținut timp de 45 de ani familiei fostului om de afaceri Eddie Smith Sr.

Știrile economice de ultimă oră, de acum și pe Facebook, pe pagina Gândul Financiar

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase