Gigantul Chevron, pierderi de 6,6 miliarde de dolari în trimestrul patru

Gigantul Chevron, pierderi de 6,6 miliarde de dolari în trimestrul patru
Publicat: 31/01/2020, 18:40

În decembrie, compania a avertizat că va suferi un cost suplimentar de circa 10-11 miliarde de dolari din cauza reevaluării unor proprietăți și active: proprietăți de gaze de șist din regiunea Appalachia, un proiect canadian care de gaze lichefiate și un câmp gazier offshore din SUA.

Acțiunile Chevron s-au depreciat, vineri, cu 3% la 107,57 dolari pe bursa americană.

Odată cu scăderea prețurilor la petrol, marile companii petroliere, inclusiv Chevron și Exxon Mobil Corp, au încercat să-și sporească cash-ul disponibil și să-și îmbunătățească rentabilitatea punând proprietăți și active la vânzare.

Producția Chevron s-a intensificat în Bazinul Permian, principalul domeniu de șist din SUA, dar rezultatele financiare au fost afectate de căderea drastică a prețurilor de petrol și gaze.

Prețurile medii pentru petrolul Chevron au scăzut cu 16% față de anul trecut, iar prețurile gazelor naturale au scăzut cu aproape jumătate.

Astfel, profitul per acțiune a fost de 1,49 dolari, puțin peste estimarea de 1,45 dolari a Wall Street.

Analiștii au explicat că prețurile în scădere afectează lichiditatea companiei, care a scăzut cu peste 1 miliard de dolari față de anul precedent, la 5,3 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, compania a generat suficienți bani în 2019 pentru a-și acoperi cheltuielile de capital și dividendele.

Producția Chevron în Bazinul Permian s-a majorat cu 36% față de anul trecut, la 514.000 de barili pe zi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase