Dan Straut
21.05.2018
Financiar

Guvernul pregătește o nouă schemă de ajutor de stat: împrumuturi fără dobândă pentru tineri, chiar și pentru cei care NU muncesc. Care este suma și ce ai voie să faci cu banii

Guvernul pregătește o nouă schemă de ajutor de stat:  împrumuturi fără dobândă pentru tineri, chiar și pentru cei care NU muncesc. Care este suma și ce ai voie să faci cu banii
Guvernul pregătește o nouă schemă de ajutor de stat: împrumuturi fără dobândă pentru tineri

Programul are ca scop „facilitarea accesului la finanțare pentru tinerii sub 26 de ani care nu au un loc de muncă sau care sunt în perioadă studiilor”, valoarea maximă a creditului fiind de 40.000 de lei, arată documentul citat.

Potrivit proiectului, garanția statului va fi de 80% și se va acorda „prin Fondul de Garantare” (cel mai probabil, prin Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM -n.n.) și „nu este nevoie ca tinerii să aibă venituri”.

Același proiect mai prevede că rata dobânzii va fi calculată după formula „ROBOR 3M plus 2%”, iar dobânda „este subvenționată de stat”, durata creditului va fi de 5 ani.

„Destinația împrumutului va fi acoperirea nevoilor unui tânăr: educație, sănătate, cultură, sport”, se mai arată în documentul guvernamental. Inițiator este – potrivit Programului Legislativ – Secretariatul General al Guvernului.

Inchide