ICCJ a respins cererile de strămutare a procesului Hidroelectrica. „Și băieții deștepți mai plâng câteodată”

ICCJ a respins cererile de strămutare a procesului Hidroelectrica. Și băieții deștepți mai plâng câteodată
Publicat: 10/10/2012, 20:02
Actualizat: 29/07/2014, 21:13

Sub titlul „Și băieții deștepți mai plâng câteodată”, avocatul Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a remis miercuri seara gândul un comunicat în care anunță căInalta Curte de Casație și Justiție a României a respins cererile formulate de Alpiq Romenergie SRL și Alpiq Romindustries SRL privind strămutarea judecării procesului privind Hidroelectrica.

„Inalta Curte de Casație și Justitie a României, prin Decizia pronunțată în data de 10.10.2012, a respins cererile formulate de Alpiq Romenergie SRL și Alpiq Romindustries SRL privind strămutarea judecării procesului ce formează obiectul dosarului nr. 31379/3/2012 aflat pe rolul Tribunalului București”, se arată în comunicat.

Obiectul dosarului a cărei stramutare s-a cerut vizează contestația formulată de cei doi traderi de energie Alpiq Romenergie SRL și Alpiq Romindustries SRL împotriva măsurii administratorului judiciar Euro Insol SPRL de denunțare a contractelor de vânzare-cumpărare energie electrică nr. 89 CE/2008, respectiv 39 CE/2004. Prin aceste contracte, Hidroelectrica S.A. a suferit un prejudiciu de 850 milioane lei, precizează comunicatul semnat de Remus Borza, practician coordonatorEuro Insol SPRL, administratorul judiciar Hidroelectrica.

Invitat la gândul LIVE, Remus Borza a declarat marți seara că „băieții deștepți” din energie au încercat să îi ofere mită.”Propuneri indecente se fac în România, dar eu nu sunt un pervers”, a spus Remus Borza. El nu a dorit să ofere detalii privind modalitățile prin care „băieții deștepți” au încercat să îi ofere mită, dar a subliniat faptul că „nu se mai poartă cu cash-ul la purtător”.

Curtea de Apel București va pronunța joi, 11 octombrie, verdictul în cazul recursurilor formulate de „băieții deștepți” din energie împotriva hotărârii de deschidere a procedurii insolvenței Hidroelectrica pronunțată de către Tribunalul București în data de 20 iunie 2012.

Curtea de Apel București a judecat săptămâna trecută recursurile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie și Hidrosind, magistrații amânând pronunțarea pentru data de 11 octombrie.

Alpiq RomIndustries și Alpiq RomEnergie au formulat o serie de cereri de strămutare a dosarului de insolvență la Înalta Curte de Casație și Justiție, încercând să obțină strămutarea dosarului de pe rolul Tribunalului București pe rolul unei alte instanțe din țară.

Conform informațiilor de pe portalul Inaltei Curții, pe rolul instanței sunt înregistrate patru astfel de dosare, în care apar aceleași părti și care au același obiect. „Avand în vedere identitatea de obiect, cauza și părți, cele patru cereri trebuiau conexate într-un singur dosar. Surprinzător, s-au format patru dosare cu termene de judecată în patru zile diferite: 10, 11, 16 și 18 octombrie 2012”, atrage atenția administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Anularea hotărârii de insolvență a Hidroelectrica ar reactiva contractele cu „băieții deștepți”, iar Hidroelectrica riscă falimentul

În opinia lui Borza, rațiunea pentru care s-au formulat patru dosare cu termene de judecată la date diferite, în condițiile în care se cere strămutarea unui singur dosar și anume acela al insolvenței Hidroelectrica este probabil aceea de a-și maximiza șansele, având în vedere că fiecare dosar va fi soluționat de un alt magistrat.

Totodată, cele două Alpiq-uri au formulat în fiecare dintre dosarele de strămutare și cereri de suspendare a procedurii insolvenței Hidroelectrica până la soluționarea cererilor de strămutare, cereri ce au fost respinse de Inalta Curte de Casație și Justiție.

Borza spune că în situația în care Curtea de Apel București va admite recursurile „băieților deștepti”, hotărârea de deschidere a insolvenței Hidroelectrica va fi anulată, cu consecința repunerii părților în situația anterioară, deci a reactivării contractelor bilaterale încheiate cu cei zece traderi. Având în vedere că la 20 iunie 2012 obligațiile contractuale asumate de Hidroelectrica totalizau 19,8 TWh și că productia din 2012 nu va depăși 12 TWh, in condițiile de secetă prelungită, societatea va fi in imposibilitatea de a-și îndeplini obligațiile contractuale, cu consecința intrării în faliment, se arată în comunicatul administratorului judiciar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trupul neînsuflețit al lui Naomy va fi adus în România! Când și unde va fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Florin Piersic, dus la ATI. Ar putea fi transferat la Viena
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro