Klaus Iohannis: „Felicit compania Transgaz şi conducerea acesteia pentru finalizarea primei faze a celui mai ambiţios proiect din domeniul energiei, gazoductul BRUA”

Redactor:
Alexandru Coman
Klaus Iohannis: „Felicit compania Transgaz şi conducerea acesteia pentru finalizarea primei faze a celui mai ambiţios proiect din domeniul energiei, gazoductul BRUA”
Sursă Foto: Administrația prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a felicitat sâmbătă compania Transgaz pentru finalizarea primei faze a proiectului BRUA și a declarat că România îşi dovedeşte capacitatea de a valorifica în mod corect poziţia geo-strategică, mixul energetic diversificat şi resursa umană calificată.

„Felicit compania Transgaz şi conducerea acesteia pentru finalizarea primei faze a celui mai ambiţios proiect din domeniul energiei, gazoductul BRUA, proiect realizat în bună măsură şi cu fonduri europene. Este o realizare deosebită cu o încărcătură simbolică şi prin faptul că marchează, în pragul Zilei Naţionale, îndeplinirea unui obiectiv extrem de important pentru România”, a declarat preşedintele Iohannis, citat de News.ro.

Iohannis: „Iată că România îşi dovedeşte capacitatea de a valorifica în mod corect poziţia geo-strategică, mixul energetic diversificat şi resursa umană calificată”

Președintele statului a vorbit și despre gazoductul Ungheni – Chişinău, obiectiv strategic pentru România şi Republica Moldova.

„Iată că România îşi dovedeşte capacitatea de a valorifica în mod corect poziţia geo-strategică, mixul energetic diversificat şi resursa umană calificată”, a afirmat preşedintele.

Iohannis: „Dezvoltarea sistemului naţional de transport de gaze pe coridorul BRUA este o etapă esenţială a întăriri securităţii energetice”

„Dezvoltarea sistemului naţional de transport de gaze pe coridorul BRUA este o etapă esenţială a întăriri securităţii energetice, atât a ţării noastre cât şi a Uniunii Europene, dar şi a securităţii energetice în regiunea Mării Negre.

Astfel, prin interconectarea BRUA pe coridorul vertical, prin materializările exploatărilor offshore din Marea Neagră, care sperăm să debuteze cât mai curând, România are atuuri veritabile pentru a deveni un important jucător în regiune pe piaţa gazelor. Am convingerea fermă că fondurile investite în infrastructura de transport de gaze vor genera mai mult decât o poziţionare competitivă a României pe pieţele de profil sau o reafirmare a credibilităţii ţării noastre ca partener etalon pentru creşterea securităţii energetice în întreaga regiune” a declarat preşedintele.

Acesta a precizat că aprovizionarea cu gaze din surse noi va satisface, pe de o parte, cererea pieţei interne dar va duce şi la „un nivel sporit de predictibilitate şi securitate în aprovizionare” pentru consumatorii români”, a precizat președintele statului.

Președintele a vizitat sâmbătă stația de comprimare de la Jupa

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, sâmbătă, în judeţul Caraş-Severin, Staţia de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la prima fază a gazoductului BRUA.

Faza I a proiectului BRUA a fost finalizată, atât conducta, cât şi staţiile de comprimare, ceea ce va duce la diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze a României, a anunţat, luni, Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Proiectul BRUA are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze

Proiectul BRUA are drept obiectiv asigurarea accesului la noi surse de gaze, precum şi facilitarea transportului de gaz caspic către pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Faza I asigură capacităţi de transport bidirecţional de 1,5 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Bulgaria şi 4,4 miliarde metri cubi pe an în sau din direcţia Ungaria.

 

 

 

NEWS ALERT. Primul mare transfer reuşit de CFR Cluj în această iarnă. Campioana României i-a...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Amendă uriașă pentru un șofer român în Franța. El trebuie să plătească 4 milioane de...
Cristi Borcea a recunoscut că și-a lovit soția! De ce a bătut-o și ce filosofie...
RĂSTURNARE de situaţie. Ce se întâmplă, de fapt, cu redeschiderea ŞCOLILOR. Anunţul tocmai a fost...
Călătoriile Europa-SUA mai au de aşteptat. Joe Biden nu e de acord cu planul lui...
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Aleksei Navalnîi a publicat imagini cu palatul lui Putin de la Marea Neagră. A costat...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
A apărut încă o tulpină a virusului covid-19. Sute de mii de români vor fi...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
Un TATĂ i-a Pregătit Fetiței Lui MORMÂNTUL Și O Duce Acolo Zilnic. DE CE Face...
Inchide