Președintele României, Klaus Iohannis, după participarea la Summitul Inițiativei celor Trei Mări: Obiectivul României este finalizarea primei faze a proiectului BRUA

Președintele României, Klaus Iohannis, după participarea la Summitul Inițiativei celor Trei Mări: Obiectivul României este finalizarea primei faze a proiectului BRUA
Publicat: 19/10/2020, 18:04
Actualizat: 19/10/2020, 18:54

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă luni, 19 octombrie, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a făcut precizări referitoare la proiectele în care este implicată România în cadrul Inițiativei celor Trei Mări. 

Președintele României, Klaus Iohannis a participat luni, 19 octombrie, la Summitul Virtual și Forumul Web al Inițiativei celor Trei Mări, organizate în format de videoconferință.

Klaus Iohannis: Am ținut să subliniez importanța deosebită a liniei de cale ferată numită Rail-2-Sea

„Inițiativa celor Trei Mări va contribui în perioada post-pandemie la redresarea economică, prin dezvoltarea conectivității între statele din regiunea nostră. Obiectivul principal al României este implementarea proiectelor strategice de interconectare, un pas important fiind finalizarea primei faze a proiectului de transport gaze naturale, așa-numitul proiect BRUA și trecerea la implementarea fazei 2. În domeniul transportului, am ținut să subliniez importanța deosebită din punct de vedere economic și strategegic a liniei de cale ferată numită Rail-2-Sea, care leagă porturile Constanța și Gdansk, precum și a traseului rutier transeuropean pe care l-am numit Via Carpatia. Aceste proiecte strategice pentru noi au nevoie de substanțială de finanțare și, de aceea, pe lângă resursele financiare provenite din fondul de invenstiții al Inițiativei celor Trei Mări, ar trebui utilizate fonduri guvernamentale, europene precum și fondurile anunțate de Statele Unite ale Americii.

În pofida dificultăților generate de pandemia de COVID-19, aporeciez că am avut un summit bunm în cadrul căruia au fost consemnate progrese importante, fiind totodată conturate liniile principale de acțiuni pentru perioada următoare”, a declarat Klaus Iohannis.

Gazoductul BRUA, un proiect TRANSGAZ de importanță majoră care va diminua dependența României de gazul rusesc (ANALIZĂ)

Gazoductul BRUA, proiect TRANSGAZ cofinanțat de Uniunea Europeană, are o importanță majoră, iar România nu va mai putea fi ocolită de tranzitul de gaze din regiune, transmit analiștii. Totuși, acest proiect de anvergură a întâmpinat și întâmpină „obstacole”, motiv pentru care Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și Federația Sindicatelor „Gaz-România” precizează că BRUA este, în ultimă instanță, un pas esențial în dezvoltarea pieței românești de gaze naturale.

Gazoductul BRUA este un proiect inițiat de Transgaz care  vizează diversificarea rutelor de transport de gaze naturale și reprezintă o investiție care va diminua dependența României de gazul rusesc. Discutăm despre un proiect de interes comunitar finanțat de Comisia Europeană cu un grant nerambursabil de 179,3 milioane euro.

Gazoductul nu va fi construit numai pentru gazele din Marea Neagră, ci are în vedere și interconectarea statelor, diversificarea surselor și rutelor de transport de gaze naturale din regiunea Mării Caspice către Europa Centrală, dar şi de la terminalele LNG din nordul Greciei, Revithoussa și din terminalul plutitor de la Alexandropolis.

(CITEȘTE ÎNTREAGA ANALIZĂ AICI)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum s-a transformat prietenia dintre I.G. Duca și Constantin Stere într-o relație dușmănoasă?