Liber la vânzarea Sidex Galați. Anunțul oficial făcut de ArcelorMittal

Liber la vânzarea Sidex Galați. Anunțul oficial făcut de ArcelorMittal

ArcelorMittal, cel mai mare exportator din industria grea, a primit aprobarea Comisiei Europene de a cumpăra oțelăria de la Ilva (Italia), în schimbul cedării mai multor capacități de producție din Europa, printre care și combinatul siderurgic de la Galați.

„ArcelorMittal („Compania”) anunță că a fost acordată de către Comisia Europeană („C.E.” sau „Comisia”) aprobarea către AM Investco Italy SRL („AM Investco”) pentru propunerea de achiziție a Ilva S.p.A („Ilva”). Aprobarea C.E. urmează concluziei fazei II de investigație a comisiei referitoare la propunerea de achiziție a Ilva și a fost acordată pe baza angajamentul companiei de a pune la vânzare unități din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg și Belgia, după cum s-a anunțat pe 13 aprilie 2018. Aprobarea CE este un punct semnificativ al tranzacției de preluare a Ilva și reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, așteptată să se întâmple în curând”, se arată într-un comunicat al ArcelorMittal.

„Eu nu știu ce o să fie. Dacă se implică politicul, nu cred că va fi mai rău. Subliniez, doar dacă se implică politicienii, este singura variantă. Am avut întâlniri cu politicienii, s-a ajuns și la Guvern. Ei să-și facă treaba. Este un abuz trecerea pe listă a combinatului gălățean pentru că noi, la Galați, nu suntem la concurență cu Ilva. Poate cu ocazia asta o să vedem și contractul de privatizare, să-l desecretizeze și să aflăm dacă ArcelorMittal a respectat toate clauzele.Dacă nu se implică politicienii o să fie prăpăd. Ar fi o lovitura fatală pentru Galați, depindem de combinat ca salariați și activitate economică. Este îngrijorător și faptul că s-au mișcat prea repede cu anunțul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul Cartel Alfa Galați, Romică Gârneață.

La rândul său, președintele patronatului IMM-urilor Galați, Marian Filimon, a spus că oamenii trebuie să aștepte dacă se găsesc cumpărători.

„În primul rând să vedem dacă se vinde sau nu se vinde. Impactul asupra Galațiului poate fi mare, depinde de cine va cumpăra Sidexul. Trebuie să așteptăm să vedem dacă se vinde, dacă găsesc cumpărător. De bine, de rău, cu ArcelorMittal ne-am obișnuit. Rămâne de văzut și de vegheat, așa au spus politicienii. Eu mă îndoiesc că pot interveni politicienii într-o tranzacție privată. Cum să intervină statul? Doar dacă naționalizează combinatul, dar nici în varianta asta nu cred”, a spus Marian Filimon.

În aprilie, grupul ArcelorMittal, care deține în România combinatul siderurgic din Galați, a confirmat că va vinde unitatea din România pentru a putea prelua producătorul Ilva din Italia.

ArcelorMittal este interesată în Ilva, un combinat siderurgic amplasat în sudul Italiei, care produce 12 milioane de tone de produse metalurgice pe an. Dar pentru că poziția sa ar putea deveni prea puternică în siderurgia europeană, Comisia Europeană î-a cerut să renunțe la alte capacități.

Cu o producție de 98.2 tone de oțel anual, din care 47% produsă în Europa, ArcelorMittal este cel mai mare producător la nivel mondial. Compania are operațiuni în peste 60 de țări, iar în 2016 a avut încasări de peste 63,6 de miliarde de dolari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Două anotimpuri în România. Ce vești ciudate au dat meteorologii
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția