Liberalii îl cheamă pe TEODOROVICI la raport, pentru a oferi explicații cu privire la SALARIILE ÎNGHEȚATE

Redactor:
Diana Grigore
Liberalii îl cheamă pe TEODOROVICI la raport, pentru a oferi explicații cu privire la SALARIILE ÎNGHEȚATE
PNL îl invită pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, în Comisia de buget a Senatului, pentru a da explicații cu privire la salariile din domeniul public, a anunțat luni, președintele partidului, Ludovic Orban.

„Am luat decizia de a îl convoca pe ministrul Finanțelor la Comisia de buget, finanțe a Senatului, în care ministrul Finanțelor să ne spună foarte clar care este adevărul privitor la salariile din sectorul public în 2019. Adevărul pe care îl prezintă ministrul Finanțelor în documente oficiale transmise la Bruxelles în cadrul procedurilor care țin de semestrul european sau gargara liderilor politici din coaliția majoritară care este prezentată public către cetățenii români”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, în Parlament, la finalul Biroului Executiv al partidului.

Liderul PNL a susținut că oamenii trebuie să știe diferența dintre „înghețarea salariilor din sectorul public și aplicarea legii salarizării”.

„Din punctul nostru de vedere nu poate exista un dublu limbaj, iar oamenii trebuie să știe foarte clar ce are de gând să facă Guvernul în privința salariilor din sectorul public, pentru că una este înghețarea salariilor din sectorul public, așa cum se angajează ministrul Finanțelor în documentul pe care l-a trimis Comisiei Europene și alta este aplicarea legii salarizării”, a completat Orban.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat weekend-ul acesta că este o variantă de lucru înghețarea salariilor din 2019, așa cum reiese din documentul prezentat de liberalul Florin Cîțu, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.

„Face o confuzie în ce spune și ce gândește (n.r.: Florin Cîțu). Spune că România răspunde CE în reducerea cheltuielilor publice. Trebuie spus că nu e criza la nivelul bugetului, nici la nivelul aplicării legii pensiilor sau salarizării. Oricât e de mare impactul, PSD și-a respectat promisiunile. Documentul vorbește despre o astfel de abordare și vă spun calculele: legea salarizării are aplicabilitate până în 2022. M-ați auzit spunând că aș aplica legea într-un termen scurt. Ca legea salarizării să fie aplicată integral pînă în 2020. E un scenariu propus în acest sens Comisie Europene”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici, la România Tv.

Acesta a precizat că a discutat deja despre această variantă cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, dar a refuzat să spună dacă liderul PSD Liviu Dragnea este de acord.

„Vedeți cum arată legea bugetului peste câteva săptămâni pentru va prevedea formula finală pentru 2019, adică ne menținem promisiunea de creștere cu 15% la pensii. Iar la salarizare, nu că nu se aplică, ci mai repede se va aplica. E o formulă luată în calcul”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul spune că promisiunile legate de punctul de pensie și majorarea salariului minim de la 1 ianuarie vor fi respectate. Totodată, Teodorovici l-a acuzat pe Florin Cîțu de intoxicare: ” E intoxicarea opiniei publice. De când este senator asta a făcut. De asta a fost dat afară din sistemul bancar”.

Inchide