Lidl a închis primul magazin: Motivele acestei decizii

Lidl a închis primul magazin: Motivele acestei decizii
Publicat: 01/05/2014, 15:28

„Fiind construit pe un teren închiriat, magazinul Lidl situat pe bulevardul Mihai Viteazu, nr. 3 bis, a aparținut inițial lanțului de magazine Plus. Din cauza faptului că acesta a devenit neconform standardelor Lidl și în același timp neprofitabil, a fost luată decizia închiderii lui. (…) Tuturor angajaților acestui magazin li s-au oferit soluții alternative pentru a rămâne în continuare în cadrul companiei”, se arată într-un comunicat al Lidl.

Potrivit sursei citate, compania optimizează permanent portofoliul de magazine și depozite, această operațiune presupunând atât cumpărarea unor terenuri în locații strategice, renovarea altora, cât și renunțarea la un magazin neprofitabil, amplasat pe un teren a cărui chirie era mult prea mare.

„Lidl continuă planurile de expansiune în România în orașe medii și mari, cu peste 30.000 de locuitori și intenționează să deschidă până la finalul anului până la 15 noi magazine. Totodată Lidl a achiziționat terenul pe care este construit Sediul Regional Nedelea din județul Prahova”, se menționează în comunicat.

De la începutul anului, retailerul a deschis cinci magazine noi, în Iași, Arad, București, Popești Leordeni și Timișoara, și a schimbat locația unui magazin din Târgu Mureș. Rețeaua Lidl numără în prezent 173 de magazine la nivel național.

Lidl a intrat pe piața locală în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus.

Potrivit unui raport al Consiliul Concurenței, Lidl se situează pe locul trei într-un top al marilor retaileri, după vânzările din 2012, fiind depășit de Kaufland și Carrefour.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase