Lista neagră a Fiscului. Candidatul cu cele mai mari datorii pe persoană fizică

Lista neagră a Fiscului. Candidatul cu cele mai mari datorii pe persoană
fizică
Publicat: 17/05/2016, 14:58

Din total, ANAF poate recupera la această dată cca. 2,3 miliarde lei. Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite, etc) oprește ANAF de la inițierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

Pe primul loc este Sorin Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Capitalei și candidat, cu obligații fiscale necontestate de 232 milioane lei, urmat de Florin Mateiu din orașul Victoria cu obligații fiscale de 94 milioane de lei, însă contestate. George Becali are datorii la stat de 3,9 milioane de lei pe care le-a contestat, Silviu Prigoană are obligații de 3,9 milioane lei.

Omul de afaceri Daniel Guzu figurează cu datorii de 2 milioane lei, contestate integral. Cristian Țânțăreanu are și el 2,7 milioane de lei obligații fiscale necontestate. Întreaga listă poate fi consultată pe site-ul ANAF.

Sunt publicate restantele din obligațiile fiscale pentru care s-a împlinit scadența sau termenul de plată, precum și diferențele de obligații fiscale principale și accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

ANAF anunțase că va publica listele la începutul lunii mai, dar a amânat publicarea pe motiv că în săptămâna 25 – 29 aprilie a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să îți stingă datoriile sau să își clarifice situația fiscală.

ANAF a publicat, în 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii și mari cu datorii neplatite la stat, iar în 11 mai, a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat și la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici și instituții publice cu restanțe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de catre Fisc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase