Ce trebuie să știe românii care merg în Grecia: lockdown-ul rămâne în vigoare. Ministrul Năsui, contrazis la anunțata deschidere a granițelor pentru turiști

Redactor:
Ina Stoica
Ce trebuie să știe românii care merg în Grecia: lockdown-ul rămâne în vigoare. Ministrul Năsui, contrazis la anunțata deschidere a granițelor pentru turiști
Restricții pentru turiști în Grecia. FOTO: Colaj GÂNDUL

Turiștii români care merg în Grecia vor fi supuși, în continuare, restricțiilor privind lockdown-ul. Reprezentanții grupului Forum Grecia au transmis, sâmbătă, că restricțiile din carantină sunt menținute până în 26 aprilie, urmând ca după această dată să fie anunțate noi măsuri, fără ca asta să însemne obligatoriu ridicarea lockdown-ului.

Românii care merg în această perioadă în Grecia, pentru situații de urgență, trebuie să prezinte un test PCR cu rezultatul negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene. Totodată, aceștia vor sta în carantină timp de șapte zile și nu vor putea merge la taverne sau la restaurante, care rămân închise.

Ministrul Năsui anunța ridicarea restricțiilor fără ca autoritățile elene să ridicate lockdown-ul

Dan Drăgan, român stabilit în Thassos și reprezentantul comunității Forum Grecia, spune că declarația făcută de ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, cu privire la deschiderea graniţelor Greciei din 16 aprilie pentru turiști, i-a luat prin surprindere, deoarece autoritățile elene nu au anunțat nimic oficial.

În acest moment, oficial, nu știm nimic. Știm doar că sezonul turistic o să fie deschis pe 14 mai, cu anumite excepții pilot, înainte de Paște. Așteptăm și noi o decizie fermă din partea statului elen în legătură cu aceste excepții, pentru că turiștii români vor să vină în Grecia. Zilnic primim întrebări în comunitatea noastră Forum Grecia despre condițiile de călătorie. Ne-a luat și pe noi prin surprindere declarația făcută de domnul Claudiu Năsui la început săptămânii și mi s-a părut greu de înțeles cum autoritățile române știu înaintea celor elene de când pot veni românii în Grecia”, spune Dan Adrian Drăgan pentru GÂNDUL.RO.

Drăgan a precizat că sunt turiști care au venit în Grecia pe 16 aprilie, dar li s-a cerut testul negativ și trebuie să stea timp de șapte zile în carantină, chiar dacă erau vaccinați.

Rezervări de Paște în Grecia

Totodată, reprezentantul comunității Forum Grecia spune că doar în Thassos și-au făcut rezervări cel puțin 50 de familii din România pentru perioada Paștelui.

De săptămâna viitoare, angajații din HoReCa, din domeniul retail vor primi teste pentru COVID-19 gratuite de la farmacie, pentru ca turiștii, când vor veni, să fie primiți de un staff sănătos. În Thassos, spre exemplu, sunt cel puțin 50 de familii care vor să vină în vacanță de Paște. Foarte mulți oameni au preluat informația domnului Năsui fără a o verifica la Ambasadă. Noi purtăm responsabilitate față de turiști în comunitatea noastră și trebuie să verificăm constant toate informațiile”, a mai spus Dan Adrian Drăgan.

Claudiu Năsui: „Am vorbit cu amsadoarea Greciei”

Ministrul Claudiu Năsui anunța, la începutul săptămânii, că din 16 aprilie se va redeschide turismul în Grecia pentru români. El preciza că turiștii vor fi primiți și pe baza adeverinței de vacinare, lucru pe care autoriățile elene nu l-au anunțat oficial.

Potrivit informațiilor oficiale de pe site-ul MAE, românii care merg în Grecia trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ la COVID-19.

„Sunt două aspecte importante, în primul rând, mersul în Grecia și apoi, revenirea în România. În ambele trebuie să prevenim riscul de a sta în carantină 14 zile. Pentru a merge în Grecia – am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România -, este nevoie de două aspecte. În primul rând, acel document numit PLF (Passenger Locator Form) la ei, care este în vigoare acum și, suplimentar și la alegere, fie certificatul de vaccinare, fie cu test PCR negativ”, a declarat Claudiu Năsui, luni, pentru GÂNDUL.

Ministrul nu a precizat însă dacă are informații că autoritățile elene vor renunța la lockdown până de Paște, pe 2 mai.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Tatuaje reale, pe durată limitată. Soluţia pentru cei care vor să se tatueze „fără regrete”
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Ce a făcut Regina Elisabeta la o lună de la moartea soțului. Nimic nu o...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide