Ce trebuie să știe românii care merg în Grecia: lockdown-ul rămâne în vigoare. Ministrul Năsui, contrazis la anunțata deschidere a granițelor pentru turiști

Ce trebuie să știe românii care merg în Grecia: lockdown-ul rămâne în vigoare. Ministrul Năsui, contrazis la anunțata deschidere a granițelor pentru turiști
FOTO: Colaj GÂNDUL
Publicat: 18/04/2021, 15:00
Actualizat: 19/04/2021, 03:36

Turiștii români care merg în Grecia vor fi supuși, în continuare, restricțiilor privind lockdown-ul. Reprezentanții grupului Forum Grecia au transmis, sâmbătă, că restricțiile din carantină sunt menținute până în 26 aprilie, urmând ca după această dată să fie anunțate noi măsuri, fără ca asta să însemne obligatoriu ridicarea lockdown-ului.

Românii care merg în această perioadă în Grecia, pentru situații de urgență, trebuie să prezinte un test PCR cu rezultatul negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene. Totodată, aceștia vor sta în carantină timp de șapte zile și nu vor putea merge la taverne sau la restaurante, care rămân închise.

Ministrul Năsui anunța ridicarea restricțiilor fără ca autoritățile elene să ridicate lockdown-ul

Dan Drăgan, român stabilit în Thassos și reprezentantul comunității Forum Grecia, spune că declarația făcută de ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, cu privire la deschiderea graniţelor Greciei din 16 aprilie pentru turiști, i-a luat prin surprindere, deoarece autoritățile elene nu au anunțat nimic oficial.

În acest moment, oficial, nu știm nimic. Știm doar că sezonul turistic o să fie deschis pe 14 mai, cu anumite excepții pilot, înainte de Paște. Așteptăm și noi o decizie fermă din partea statului elen în legătură cu aceste excepții, pentru că turiștii români vor să vină în Grecia. Zilnic primim întrebări în comunitatea noastră Forum Grecia despre condițiile de călătorie. Ne-a luat și pe noi prin surprindere declarația făcută de domnul Claudiu Năsui la început săptămânii și mi s-a părut greu de înțeles cum autoritățile române știu înaintea celor elene de când pot veni românii în Grecia”, spune Dan Adrian Drăgan pentru GÂNDUL.RO.

Drăgan a precizat că sunt turiști care au venit în Grecia pe 16 aprilie, dar li s-a cerut testul negativ și trebuie să stea timp de șapte zile în carantină, chiar dacă erau vaccinați.

Rezervări de Paște în Grecia

Totodată, reprezentantul comunității Forum Grecia spune că doar în Thassos și-au făcut rezervări cel puțin 50 de familii din România pentru perioada Paștelui.

De săptămâna viitoare, angajații din HoReCa, din domeniul retail vor primi teste pentru COVID-19 gratuite de la farmacie, pentru ca turiștii, când vor veni, să fie primiți de un staff sănătos. În Thassos, spre exemplu, sunt cel puțin 50 de familii care vor să vină în vacanță de Paște. Foarte mulți oameni au preluat informația domnului Năsui fără a o verifica la Ambasadă. Noi purtăm responsabilitate față de turiști în comunitatea noastră și trebuie să verificăm constant toate informațiile”, a mai spus Dan Adrian Drăgan.

Claudiu Năsui: „Am vorbit cu amsadoarea Greciei”

Ministrul Claudiu Năsui anunța, la începutul săptămânii, că din 16 aprilie se va redeschide turismul în Grecia pentru români. El preciza că turiștii vor fi primiți și pe baza adeverinței de vacinare, lucru pe care autoriățile elene nu l-au anunțat oficial.

Potrivit informațiilor oficiale de pe site-ul MAE, românii care merg în Grecia trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ la COVID-19.

„Sunt două aspecte importante, în primul rând, mersul în Grecia și apoi, revenirea în România. În ambele trebuie să prevenim riscul de a sta în carantină 14 zile. Pentru a merge în Grecia – am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România -, este nevoie de două aspecte. În primul rând, acel document numit PLF (Passenger Locator Form) la ei, care este în vigoare acum și, suplimentar și la alegere, fie certificatul de vaccinare, fie cu test PCR negativ”, a declarat Claudiu Năsui, luni, pentru GÂNDUL.

Ministrul nu a precizat însă dacă are informații că autoritățile elene vor renunța la lockdown până de Paște, pe 2 mai.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping